Balkan Forum (http://www.balkanforum.org//index.php)
- Balkan Forum (http://www.balkanforum.org//board.php?boardid=1)
-- Politik (http://www.balkanforum.org//board.php?boardid=2)
--- Task Force Staatsanwaltschaft: Die gekauften und falschen Gerichts Urteile ruinieren Albanien (http://www.balkanforum.org//thread.php?threadid=6072)


Geschrieben von lupo am 22.07.2010 um 18:49:

  Task Force Staatsanwaltschaft: Die gekauften und falschen Gerichts Urteile ruinieren Albanien

Task Force Staatsanwaltschaft: Die gekauften und falschen Gerichts Urteile ruinieren Albanien


Besim tek sistemi i Drejtesisi = Justiz System


Es gibt die merkwürdigsten Entscheidungen bei Gerichts Urteilen, wo hier Einige aufgeführt sind. Noch merkwürdiger sind Staatsanwaltschaften, welche sich Ermittlungen auch bei gut dokumentierten Top Geld Wäscher und Drogen Bossen verweigern, wie auch die Anklage: nach 1,5 Jahren muss man dann die Täter frei lassen, wobei der kriminelle Hekuran Hoxha Clan, ja auch Familien Mitglieder in Deutschland hat und eng mit der Deutschen Diplomaten Mafia verbunden war.
Inzwischen hat dies zu einem kritischen Report der Europa Commision geführt.

Die General Staatsanwältin Ina Rama, gibt einige Beispiele vor, was für merkwürdige Urteile permanent gefällt werden um eine korrupte Kaste zu schützen. Die Luxus Autos der Richter und einiger Staatsanwälte, sprechen ebenso Bände. Ina Rama, warnt, genauso wie die Europa Commision, das diese Art von ?gekauften? Urteilen, das Land ruinieren.

EC experts say Albanian judiciary subject to political pressure

21/07/2010

TIRANA, Albania ? The justice system remains subject to political pressure, according to two European Commission (EC) experts who made a fact-finding mission to Albania in June. Francis Desterbeck and Thierry Loquet looked into the government?s strategy and structures and concluded that reality is different from official presentations on paper. Albania has investigated cases of corruption at lower levels, but has ?forgotten? to investigate corruption higher up, according to excerpts of the draft published by local media Tuesday (July 20th). The EC experts suggest that more must be done to address corruption cases in public administration, police and the judiciary. Political pressure is apparent, they add. The experts are now working on the final draft of the report, as part of the EC questionnaire on corruption. (Gazeta Shqiptare, Balkan Web, Telegrafi, Lajme - 20/07/10)

Albania


Die General Staatsanwaltin erklärt an Beispielen, wie Anklagen in Freispruch, oder lächerliche Haft Strafen enden, was ein das gesamte Justiz System ruiniert und lächerlich macht.

Prokuroria në alarm: Gjykata po na prish vendimet
22/07/201
Në harkun kohor të një muaji, gjykata ka ?shfryrë? katër dosje të Task Forcës në Tiranë

Njësia e përbashkët hetimore, Task Forcë, vihet në alarm për vendimet e prishura nga gjykatat e të tre shkallëve. Megjithëse dosjet, sipas akuzës, kanë të gjitha elementët e duhur, me përgjime dhe vëzhgime, togat e zeza i kanë shfryrë në maksimum, duke liruar disa të pandehur dhe duke dhënë dënime qesharake për disa të tjerë. Ligjërisht prokuroria nuk mund të ankohet për prishjen e vendimeve, pasi gëzojnë të drejtën e apelimit dhe rekursit të një vendimi në shkallën më të lartë të gjyqësorit. Por ajo që është vënë re javët e fundit me dosjet e prokurorisë, është se ato janë prishur në masë, ndërsa në disa raste ka rënë edhe kualifikimi i veprës penale.

Sipas burimeve nga akuza qendrore, vetëm në njësinë Task Forcë, në Prokurorinë e Tiranës, janë të paktën katër raste flagrante ku vendimet janë prishur. Sipas një udhëzimi të zyrës së Prokurorisë së Përgjithshme, vendimet e prishura nga gjykata duhet të analizohen nga drejtuesit e akuzave të rretheve, ndërsa rastet e pafajësisë analizohen nga drejtuesit e akuzës qendrore. Si çdo vit, të dhënat janë regjistruar në syrin e statistikave, ndërsa vihet re që muajt qershor e korrik të çdo viti janë problematikë, pasi shumë vendime prishen nga togat e zeza me argumentime të paqena. Ardhja e verës, rrjedhimisht edhe pushimet, kanë sjellë prishjen e vendimeve në masë, duke sjellë diskutime në radhët e prokurorëve dhe hetuesve në mbarë Shqipërinë. Megjithatë, ata ?ngushëllohen? me faktin se raportet e ndërkombëtarëve dhe të ekzekutivit i shohin togat e zeza si të korruptuara.

Sipas vëzhgimit të gazetës ?Shqip, në më pak se një muaj togat e zeza kanë prishur të paktën katër vendime të Task Forcës në Tiranë. Fillimisht prokuroria kërkoi në gjykatë masë shtrënguese ndaj dy mjekëve gjinekologë, të cilët ishin kapur ?mat? nga oficerët e policisë gjyqësore duke marrë ryshfet. Për këtë rast prokuroria paraqiti në gjykatë të gjitha provat, si vëzhgimet dhe përgjimet, ndërsa kërkoi masë shtrënguese pezullim të aktivitetit deri në një vendim gjyqësor, si dhe një garanci pasurore. Duke parë shembujt e mëparshëm, që gjykata ka liruar pothuajse çdo mjek të akuzuar për korrupsion, megjithëse prokuroria dhe në disa raste kishe një urdhër arresti të lëshuar po nga gjykata, akuza mendonte se hetimet ndaj këtyre rasteve duhet të bëhen në gjendje të lirë. Por, për çudi gjykata sërish vendosi të rrëzojë prokurorinë, duke vendosur ndaj mjekëve vetëm masën shtrënguese garanci pasurore, ndërsa personat e hetuar për korrupsion vazhdojnë ende të punojnë në ?vendin e krimit?.

Pak ditë më parë, Gjykata e Apelit dhe ajo e Lartë kanë liruar nga qelia dy shtetasit kosovarë, Valon Kyçyku dhe Burim Haxhiolli, të cilët kërkuan ndryshimin e masës së sigurisë ?arrest me burg? dhënë për ta, pas arrestimit në muajin maj. Dy të pandehurit, të dy shtetas kosovarë, akuzohen se ishin të përfshirë në një skemë mashtrimi piramidale. Dyshohet se ata kanë përfituar mbi një milion euro, duke u premtuar njerëzve të ndryshëm sukses dhe shumëfishim të parave të tyre.

Një nga rastet më flagrante, sipas akuzës, është edhe ndryshimi i masës së dënimit për dy punonjësit e Policisë së Shtetit, Besnik Preni dhe Preng Frroku, të akuzuar për korrupsion pasiv dhe të dënuar nga gjykata vetëm për vjedhje, duke shpërdoruar detyrën. Organi i akuzës kërkoi tre vjet burg, ndërsa gjykata i dënoi vetëm me 6 muaj burg. Arrestimi i Prenit dhe Frrokut është realizuar në muajin prill të këtij viti dhe sipas një përllogaritje të thjeshtë, dy policët duhet të dalin këto ditë nga qelia, pasi një ditë burg në paraburgim llogaritet me një ditë e gjysmë burg.
http://216.75.13.41/index/index/f0529ce36331f6c70d0d6c0476b6cefc.html
und

Das Debakel einer korrupten Justiz, wo man sich frei kaufen in Albanien Teil !Geschrieben von Zogaj Leku am 04.08.2010 um 15:57:

 

Fakt ist, das die Mafia Clans, vor allem um die SP Partei und des Gangster Dashemir Tahiri von Vlore, massiv versucht Gesetze zu ändern um ihre geraubten Grundstücke zu legalisieren in Vlore!

Auch wegen Bußgeldern des EU Menschen Rechts Hofes, der EU Gesetze, ist aber die Legalisierung der geraubten Grundstücke mittels falscher Zeugen und bestechlicher Richter und gekaufter Gerichts Bestätigungen nicht möglich.

Dies wurde nun der Vlore Mafia auch klar gemacht und ist Eines der Gründe, für den Kollapas am Immobilien Schrott Markt, der Albaner-italienischen und Russen Mafia. Bei diesen primitiven Horden, werden alle Abwässer auch ins Meer entsorgt, was Nichts Neues ist, wenn man von Albanischen Luxus touristen Hotels spricht.

Diese machte in einem Meeting der Ex-Justiz Minister Alibeaj und Vorsitzende der Grundstücks Eigentümer Gemeinschaft den selbst ernannten Hotel- Grund- und Appartment Blocks Besitzenern klar.

Hier wird auf diesen permanenten Betrug, mit Hilfe falscher und illegaler Gerichts urteile durch korrupte Richter eingegangen.

URL: http://www.balkanweb.com/index.php?id=82965
Të mbyllet korrupsioni me pronat
(Dërguar më: 03/08/10) Nga GËZIM BOÇARI

Ja drejtoj publikisht këtë ftesë z.Enkelejd Alibeaj, Agim Toro, Myrshit Vorbsi dhe bashkë me ta, Avokates së Shtetit, kryetarit të Agjencisë së KK Pronave, prefektit dhe kryetarit të Bashkisë Vlorë, për ta vënë gishtin në plagë në një rast konkret, në pronën që quhet Jonufra-Vlorë, rast që konkretizon në mënyrë të pakundërshtueshme hajdutërinë e bashkërenduar të zyrtarëve me trojet turistike, mungesën e shtetit ligjor dhe mënyrën e funksionimit të anti-ligjit në emër të zbatimit të ligjit.
Ditën e mërkurë, dt.28.07.2010, në debatin e orës 21:00, në Tv ?News24?, midis juristit Enkelejd Alibeaj (ish-ministër i Drejtësisë dhe sot deputet i PD-së), dhe z.Agim Toro e Myrshit Vorbsi (përfaqësues të shoqatës ?Pronësi me Drejtësi?) u diskutua ligji i pronave dhe propozimi i z.Alibeaj, për amendimin e ligjit ekzistues. Emisioni ishte i vlefshëm, pasi nga të dy palët u shkëmbyen mendime nëse i duhet dhënë apo jo Agjencisë së Kthimit të Pronave, e drejta e rishikimit të vendimeve të mëparshme për pronat. Zoti Alibeaj i shtroi palës përballë pyetjen: ?Me cilin jeni ju, me hajdutërinë dhe hajdutët e pronave, apo me të drejtën??, duke shtjelluar mendimin e tij. Problemi është se ky amendim nuk e zgjidh problemin e shkeljes së të drejtës së pronësisë, ndërkohë që zgjidhja është shumë më e thjeshtë nëse dallomë dhe korrigjojmë shkakun. Shkelja e të drejtës së pronës, veçanërisht në zonat turistike, po mbrohet në mënyrë konstante me ligjet dhe vendimet e miratuara që nga viti 1991 e deri më sot. Nga palët, në debat u tha se hajdutëria me pronat buron nga ligjet e gabuara që nuk përputhen me Kushtetutën; nga zbatimi i gabuar i këtyre ligjeve të gabuara; nga korrupsioni dhe makutëria e administratës dhe oligarkisë politike, për të përvetësuar pronat me vlera turistike; nga korrupsioni dhe mosefikasiteti në administratën shtetërore të komisioneve të Kthimit të Pronave, përfshi Komitetin (sot Agjencinë) e pronave në tërësi, por dhe në vendimet gjyqësore. Ky kompleks dukurish u pretenduan, si nga zoti E.Alibeaj, ashtu edhe nga zoti A.Toro. Nga z.Toro u tha se po përgatiten vendime për legalizimin e pushtimeve dhe ndërtimeve të paligjshme edhe në zonat turistike. Nëse kjo është e vërtetë, kjo është faqja me e turpshme dhe më e zezë e zhvillimeve antiligjore dhe antidemokratike. Dhe në këtë rast çfarë vlere ka nëse një njeriu të vetëm që përfaqëson Agjencinë, i jepet apo nuk i jepet e drejta të rishikojë vendimet që ankimohen si të gabuara.
Në emision u diskutua çështja ?Gjonboçari?, e cila tashmë, pas vendimit të Gjykatës së Strasburgut (Ankimi nr.10508/0223, tetor 2007), është bërë publike nga media. Zoti Alibeaj u shpreh se e njihte rastin, por nuk shtjelloi më tej. Unë që jam personi i interesuar, mendoj se ky rast njihet nga zoti Alibeaj, por vetëm për aq pak sa ka analizuar dhe gjobitur moralisht shtetin Shqiptar ai vendim i Strasburgut.Geschrieben von lupo am 11.10.2010 um 21:35:

 

Mörder kaufen sich ab 10.000 ? vorzeitig von der Haft frei. Bei prominenten Mördern, kann es bis zu 200.000 ? kosten. Wurde vor kurzem fest gestellt, als man deshalb den Gefängniss Direktor von Lezhe verhaftete + 8 Beamte, als plötzlich 2 Prominenten Mörder bei einem bewachten Freigang verschwanden. Die Armen waren ja so schön krank, denn nicht nur in Deutschland sind Amts Ärzte käuflich.

Gegen Geld werden Verfahren nicht eröffnet, dann kommen die Drogen Bosse wieder nach 1,5 Jahren frei.Geschrieben von lupo am 13.10.2010 um 13:07:

 

Man richtet nun eine Hot Line ein, wo ein Spezial Inspektor, dann den versteckten Vermögenswerten von Richtern nachgeht.

TV News

http://www.youtube.com/watch?v=C4-MKbmYwPA

Das mit der Hotline (überall auch im Durres Hafen an den Wänden befestigt), hat bei Polizei und Zoll, enorme Wirkung gehabt.

13 Tetor 2010 - 10:50 | Shqiperi
TRANSLATE


KLD e ILDKP: Hetim pasurive të fshehura të gjyqtarëveTIRANE-Këshilli i Lartë i Drejtësisë (KLD) e Inpekstoriari i Lartë i Deklarimit Kombëtar të Pasurive (ILDKP) kanë ngritur një grup të përbashkët inspektimi për pasuritë e gjyqtarëve.
KLD dhe ILDKP theksuan se ky hetim në plan institucional ka për qëllim zbulimin e pasurive të fshehura nga ana e gjyqtarëve.
Grupi do të hetojë gjyqtarët edhe për konflikt interesi përvec inspektimit të aseteve të gjyqtarëve.

KLD dhe ILDK kanë vendosur ndërkohë dhe një numër pa pagesë 0800 9999 për cdo informacion të vlefshëm mbi pasuritë paligjshme të zyrtarëv të sistemit gjyqësor.

(d.b/BalkanWeb)

LIDHJE TE TJERA
VIDEO: KLD e DKILP: Hetim pasurive të fshehura të gjyqtarëve

http://www.balkanweb.com/kryesore/1/kld-e-ildkp-hetim-pasurive-te-fshehura-te-gjyqtareve-49127.htmlGeschrieben von Balkansurfer am 15.10.2010 um 10:55:

 

Das Councel der Albanischen Justiz und Inspektoren, haben heute das Gericht von Berat besetzt, und durchsuchen nach gekauften und falschen Urteilen die Dokumente. Ebenso geht es um Geheimnis Verrat, weil die Festnahme von Strassen Polizisten vorbereitet wurde, wegen Bestechlichkeit im Raum Berat

Berat gilt als eine der grossen Verbrecher Stätte in Albanien, wo entsprechende ERfahrung die Deutsche Bundeswehr sammeln durfte, wie das wirklich abläuft, mit den Raub Zügen in die Nach Gemeinden.

Selbst ernannter Ehren Bürger und Visa Besorger, für die Top Mafia und Verbrecher Clans von Berat, war Ahlfeld, der DAW Lobbyist und Abstauber der GTZ Ganoven rund um Berlinwasser. Viele Millionen verschwanden, mit Null Resultat, bekanntlich. Was nicht verwundert ist, das Ahlfeld, heute Humanitärer Projekte versucht aufzubauen mit abgehalferten Gestalten.

Gjykata nxjerr sekretin hetimor, spiunon arrestimin e 6 policëve
Shekulli Online | 15/10/2010

BERAT - Gjykata nxjerr sekretin hetimor për hetimin e gjashtë policëve rrugorë, ndërkohë që prokuroria fillon procedimin penal për këtë çështje. Skandali ka ndodhur ditën e mërkurë në Gjykatën e Beratit, e cila ka publikuar kërkesën e prokurorisë për dhënien e vendim ndalimit për gjashtë punonjës të policisë rrugore të Beratit të cilët ishin hetuar nga ekspertë të Ministrisë së Brendshme për korrupsion. Prokurori i rrethit,

http://www.shekulli.com.al/2010/10/15/gjykata-nxjerr-sekretin-hetimor-spiunon-arrestimin-e-gjashte-policeve.htmlGeschrieben von lupo am 24.10.2010 um 23:07:

 

Peinlich wird es wenn sich nun heraus stellt, das Lorenc Luka, Bürgermeister von Skhoder, persönlich anordnete, das die prominenten Mörder Admir und Genc Tafili, mittels einen Attest, das angeblich die Mutter krank sei, diesen Krankenbesuch machen konnte in Shkoder.

Dadurch konnten die prominenten Polizisten Mörder fliehen, wo inzwischen mehrere Beamte in Haft sind. Das da Bestechungs Geld geflossen ist, ist klar, ebenso wie das dieser Bürgermeister Lorenc Luka, Verbindungen in die OK hat und bestechlich ist und Mitglied erneut der PD Partei ist. Freude Freude Freude

24 Tetor 2010 - 14:44 | Shqiperi
TRANSLATE Perktheje lajmin ne gjuhe te tjera

Arratisja e Admir Tafilit, zyrtari i PD kërkoi lejen
Arratisja e Admir Tafilit, zyrtari i PD kërkoi lejenTIRANE-Shteti përfshihet në skandalin e arratisjes së Admir Tafilit nga burgu i Lezhës. Është pikërisht kryetari i Bashkisë së Shkodrës, Lorenc Luka, i cili më datë 27.09.2010 i ka kërkuar burgut të Lezhës që t?u japë leje dy vëllezërve Tafilaj, Gencit dhe Admirit. ?Vërtetim, me të cilin vërtetojmë se znj. Kimete Tafili është e sëmurë në gjendje të rëndë shëndetësore, prandaj Bashkia Shkodër i bën kërkesë Qendrës së vuajtjes së dënimit Shënkoll Lezhë, që brenda mundësive t?u jepet leje 5-6 orëshe dy djemve të së lartpërmendurës, pikërisht Admir Tafilit dhe Genc Tafilit.

Duke pritur në pritje të kërkesës sonë, ju urojmë punë të mbarë institucionit tuaj?, shkruhet në letrën e firmosur nga Lorenc Luka. Madje dallohet qartë në shkresë që ka qenë Luka ai që i ka kërkuar sektorit juridik, sektorit të policisë, sektorit për edukim dhe sektorit të shëndetësisë, ?për veprim?. Luka, përveçse mban postin e kreut të Bashkisë së Shkodrës, është njëkohësisht nënkryetar i Partisë Demokratike të këtij qyteti. Shkresa e nënshkruar prej tij si dhe të tjerat, janë depozituar pranë Prokurorisë së rrethit të Lezhës, e cila po heton për ngjarjen që tronditi rëndë sistemin e burgjeve në Shqipëri. I të së njëjtës datë me shkresën e kryetarit të Bashkisë së Shkodrës, pra më 27.09.2010, është edhe vërtetimi që doktoreshë Koleta Suma ka bërë për sëmundjen e rëndë të Kimete Tafilit. Në shkresë thuhet ndër të tjera, se ?sëmundja që ka nëna e dy të burgosurve, ka nevojë për praninë e të gjithë familjarëve?. Doktoreshë Suma në shkresën e saj nuk shprehet se sa urgjente është prania e familjarëve pranë zonjës Kimete Tafili dhe nuk jep asnjë afat se kur duhet të jenë djemtë e saj në spital. Një shkresë tjetër nga dosja e Prokurorisë së Lezhës është certifikata familjare e dy vëllezërve Tafili, marrë në Gjendjen Civile të Shkodrës. Ajo është marrë një ditë më vonë se dy shkresat e mësipërme, pikërisht më 28.09.2010. Shkresat nga institucionet e pushtetit lokal në Shkodër janë marrë të gjitha në pak ditë, pra 27/28 shtator, ndërsa arratisja e Admir Tafilit, i liruar nga burgu së bashku me të vëllanë për një leje 9-orëshe, ndodhi pasditen e 2 tetorit 2010.
Arratisja
Leja për dy vëllezërit Tafili është dhënë nga ora 09:00 e paradites deri në orën 18:00 të pasdites. Admiri ishte dënuar me 20 vjet heqje lirie, ndërsa Genci me 25 vjet. Akuza ndaj Admirit është se ka marrë pjesë në plagosjen e shefit të krimeve të Malësisë së Madhe, Prel Pjetrushajt më 2001-in. Familja Tafili pretendon se ky zyrtar i policisë u ka vrarë kreun e familjes, Bahri Tafilin, si dhe u ka kërcënuar familjen. Genci është dënuar edhe për vrasjen e drejtorit të Policisë së Shkodrës, Arben Zylyftari në vitin 2000. Menjëherë pas arratisjes së tyre më datë 2 tetor ka reaguar dhe Drejtoria e Përgjithshme e Burgjeve.

(d.b/GazetaShqiptare/BalkanWeb
http://www.balkanweb.com/kryesore/1/arratisja-e-admir-tafilit-zyrtari-i-pd-kerkoi-lejen-49829.html

TV
http://www.balkanweb.com/videoAlbum/popup.php?vIDCategoria=42&IDVideo=7171&va_id_video=7171Geschrieben von XMutlu am 26.10.2010 um 13:56:

 

Zitat:
Original von lupo
Mörder kaufen sich ab 10.000 ? vorzeitig von der Haft frei. Bei prominenten Mördern, kann es bis zu 200.000 ? kosten. Wurde vor kurzem fest gestellt, als man deshalb den Gefängniss Direktor von Lezhe verhaftete + 8 Beamte, als plötzlich 2 Prominenten Mörder bei einem bewachten Freigang verschwanden. Die Armen waren ja so schön krank, denn nicht nur in Deutschland sind Amts Ärzte käuflich.

Gegen Geld werden Verfahren nicht eröffnet, dann kommen die Drogen Bosse wieder nach 1,5 Jahren frei.

Alles ist käuflich.Man muss bloß richtig viel bieten wenn einem die Freiheit wichtig ist.Zeit ist Geld,die Drogen Bosse würden in der zeit wo sie im Knast sind locker um die paar millionen einnehmen,darum sind denen die 200.000? auch nicht wichtig.Geschrieben von lupo am 02.11.2010 um 16:39:

 

Es gibt nun erste Erkenntnisse und auch Bußgelder wegen dem Vorwurf der Bestechlichkeit, durch die Staats Inspektion betreff den Vermögens Erklärungen.

Der Vorwurf der PD Abgeordneten Albana Voksi, das Edi Rama sich über Dritan Avallaj, an Projekten beteiligt, wurde nicht bestätigt. Albana Voksi selbst, die Gross Maul Korruptions Vorwürfe verbreitete, muss eine Geldstrafe bezahlen, weil sie ihr Vermögen falsch angegeben hatte. Sie ist mit dem Mafiosi Artan Tartari liiert, der für Geldwäsche und Drogen Handel steht. Ebenso der gefeuerte Dritan Pfrifti, der sehr verschachtelt seine Vermögen versteckte. Was das für ein korrupter krimineller Vogel der Ilir Meta Mafia haben wir ja berichtigt, bevor der überhaupt vor einem Jahr vereidigt war.

Untersuchungen laufen gegen 200 Beamte und gegen die Ministerin Majlinda Bregu, aber die Untersuchungen laufen noch.


im TV

http://www.youtube.com/watch?v=pDzW-ReJH3w


ILDKP: Rama i pastër, dyshime për Priftin. Po hetohen Bregu e Vokshi
Shekulli Online | 02/11/2010 |

TIRANË- Inspektorati i Lartë i Deklarimit dhe Kontrollit të Pasurive ka publikuar sot të dhënat e verifikimit të detajuar të pasurisë së 200 zyrtarëve, mes të cilëve kryetari i Bashkisë Tirane, Edi Rama, deputetja e PD-se Albana Vokshi, ish ministri i Ekonomise Dritan Prifti dhe ministrja e Integrimit Majlinda Bregu.


Sipas ILDKP të dhënat e vetëdeklaruara nga Edi Rama në cilësinë e kryetarit të Bashkisë Tiranë kanë përputhje me verifikimet e bërë nga inspektoriati në të gjithë regjistrat publikë dhe private. Inspektorati i Lartë ka kërkuar informacion nga Bashkia Tiranë për marrëdhënie që mund të kishte krijuar shtetasi Dritan Avllaj me këtë institucion. Nga përgjigja zyrtare e Bashkisë Tiranë rezulton se ky shtetas, për të cilin ka pasur diskutime në media se ka lidhje interesash private me subjektin Edi Rama, nuk ka lidhur kontrata dhe nuk ka përfituar fonde publike nga Bashkia Tiranë


ILDKP ka hedhur disa dyshime për vënien e pasurisë nga disa zyrtarë. Ish Ministri I Ekonomisë Dritan Prifti është gjobitur me 300.000 lekë për konflikt interesi në emërimin e Rasim Hamzaraj, më 23.09.2009, si Anëtar i Këshillit Mbikqyrës së OST, duke qenë se ai konsiderohej "person i besuar" me subjektin, pasi kishte në administrim kapitalet e bashkëshortes së subjektit Prifti pak ditë para emërimit, më 10.09.2009. Po ashtu, ILDKP ka gjobitur shtetasin Rasim Hamzaraj me 30.000 lekë për "Refuzim për deklarim me kërkesë nga ana e personit të lidhur". Pasuri e deputetes së PD-së Albana Vokshi është në proces verifikimi por ILDKP ka gjobitur 30.000 lekë bashkëjetuesin e saj Arian Tartari për "Refuzim për deklarim me kërkesë nga ana e personit të lidhur". Ministrja Maljinda Bregu është gjithahshtu nën hetim, verifikimi I pasurisë së saj është në proces.Geschrieben von lupo am 16.11.2010 um 10:01:

 

Es geht immer bergab mit Albanien, was von kriminellen Banden beherrscht wird. Schlimmer denn je, kauft sich jeder mit System vor einer Verurteilung frei, in einem Rechtlosen Staat, von Kriminellen beherrscht


Supreme Court Head Calls for Judiciary?s Independence from Politics

?The proper functioning of the High Council of Justice is in the interest of the independence of the judiciary system. This institution has the duty to govern the...Geschrieben von CrniLabudovi am 23.11.2010 um 16:34:

 

Das höchste Gericht hat festgestellt: Tausende von falschen Gerichts Urteilen, speziell bei 4 Gerichtshöfen!

Weitere Informationen, sobald mehr Informationen zugänglich sind.
Freude Freude Freude Freude

Diesmal spricht eine sehr einflussreiche Frau in Albanien vor, was aber auch schon von Dritten vor 2 Jahren vorgebracht wurde! Salih Berisha, schützt seine kriminellen Kartelle, und Beamte: Das ist seit der Sache mit Lulzim Basha, Fatmir Sejdiu, über die korrupte Richterin Fatmir Hajdari (Witwe des uralt Gefährdten des Salih Berish Azem Hajdari) bestens ersichtilch, welche als höchste zuständige Richterin in Notfall Verfahren beendet. Man sagt nun klipp und klar: "was man verlangt"

Ein grobe google Übersetzung!

Stellvertretende Generalsekretärin des Europarates und der Geschäftsträger der EU-Delegation sprach über die Korruption in Albanien

Senior Europäischen Union und dem Europarat gab gestern Meldungen wie die Bekämpfung der Korruption und betonte, dass der Kampf gegen ihn selbst hohe Beamte ausgedehnt werden sollte, ohne dass Gerechtigkeit durch Immunität beeinflusst werden. Stellvertretende Generalsekretärin des Europarates, Maud de Boer-Buquicchio, Geschäftsträger der Delegation der Europäischen Union in Albanien, Luigi Brusa, Premier Berisha, seine Minister und Leiter von unabhängigen Institutionen gesammelt gestern Nachmittag auf reden Korruptionsbekämpfung, Teil des Projekts zur Bekämpfung der Korruption in Albanien (PACA) mit 2.000.000 ? aus der Europäischen Union und 0.13 Millionen Euro durch den Europäischen Rat gefördert. In ihrer Rede betonte die Führung der europäischen Institutionen, die Korruption nicht nur die im Rahmen von Integrationsprozessen bekämpft werden, aber der Kampf gegen ihn sollten die Menschen mit Immunität, wie Minister und andere hochrangige Beamte ausgedehnt werden.
Europäische Union

Der Geschäftsträger der Delegation der Europäischen Union in Albanien, Luigi Brusa, war auch hart in seiner Rede über das Phänomen der Straflosigkeit der leitenden Beamten in Fragen der Korruption.
................
"Sie haben zu erstellen Geschichte-Scan-Chain-Strafe Verfolgung von Korruptionsfällen und die Beseitigung wesentlicher Hindernisse zur Aufhebung der Immunität von Abgeordneten, Richtern und Ministern und erhöhen die Transparenz der Finanzierung der politischen Parteien", empfahl die EU-Gesandten in Tirana. Auf der anderen Seite, sagte Bruce, dass die großen Probleme mit der Korruption in dem Land, in wichtigen Bereichen wie Justiz, den Prozess der Restitution und Entschädigung von Eigentum und im Gesundheitssektor befindet.

BE dhe KiE: Hetimi i zyrtarëve të lartë është i bllokuar
23/11/2010
Fatjona Mejdini
Zëvendëssekretarja e përgjithshme e Këshillit të Europës dhe i ngarkuari me punë i delegacionit të BE-së në Shqipëri folën për korrupsionin

Treffen der Dumm Schnacker wieder mal bei einer Konferenz in Tirana.

Drejtues të lartë të Bashkimit Europian dhe Këshillit të Europës dhanë dje mesazhe për sa i përket luftës kundër korrupsionit, duke theksuar se lufta ndaj tij duhet të shtrihej edhe te zyrtarët e lartë, pa lënë organet e drejtësisë të influencohen nga imuniteti. Zëvendëssekretarja e përgjithshme e Këshillit të Europës, Maud de Boer-Buquicchio, i ngarkuari me punë i delegacionit të Bashkimit Europian në Shqipëri, Luigi Brusa, Kryeministri Berisha, ministra të kabinetit të tij dhe krerët e institucioneve të pavarura u mblodhën pasditen e djeshme për të folur në lidhje me antikorrupsionin, në kuadër të projektit kundër korrupsionit në Shqipëri (PACA), të financuar me 2 milionë euro nga Bashkimi Europian dhe me 0.13 milion euro të tjera nga Këshilli i Europës. Në fjalën e tyre, drejtuesit e institucioneve europiane theksuan se korrupsioni nuk duhet të luftohet vetëm në kuadër të proceseve integruese, por lufta ndaj tij duhet të shtrihet edhe te personat me imunitet, siç janë ministrat dhe zyrtarët e tjerë të lartë.
Bashkimi Europian

I ngarkuari me punë i delegacionit të Bashkimit Europian në Shqipëri, Luigi Brusa, u tregua i ashpër në fjalën e tij për sa i përket fenomenit të mosndëshkimit të zyrtarëve të lartë për çështje të korrupsionit. Gjatë fjalës së mbajtur në konferencë Brusa theksoi se masat parandaluese ndaj këtij fenomeni në vend janë të pamjaftueshme, duke shtuar se imuniteti ka bërë që shumë çështje të rëndësishme në duart e prokurorisë mos të gjykohen deri në fund. ?Masat parandaluese janë të pamjaftueshme. Çështjet e profilit të lartë nuk janë çuar deri në fund. Ka pasur çështje që janë shtyrë për procedura dhe më pas janë bllokuar për shkak të imunitetit?, theksoi përfaqësuesi i BE-së në fjalën e tij, duke shtuar se shumë pak zyrtarë të lartë po hetohen në vend për korrupsion. Sipas tij, në vend mungon një historik për sa i përket hetimit dhe dënimit të zyrtarëve të lartë për vepra të korrupsionit. ?Duhet të krijohet historiku i zinxhirit hetim-ndjekje penale-dënim të rasteve të korrupsionit të madh dhe heqjen e pengesave për heqjen e imunitetit të deputetëve, gjyqtarëve e ministrave dhe rritjen e transparencës së financimeve të partive politike?, rekomandoi i dërguari i BE-së në Tiranë. Nga ana tjetër, Brusa theksoi se problemet më të mëdha me korrupsionin në vend ndodhen në sektorë kyç, siç janë sistemi i drejtësisë, procesi i kthimit dhe kompensimit të pronave dhe në sektorin e shëndetësisë.
Këshilli i Europës

Përfaqësuesja e lartë e Këshillit të Europës, Maud de Boer-Buquicchio, deklaroi dje se qeveria kishte shumë për të bërë në luftën kundër korrupsionit. Sipas saj, ishte e udhës që të hartohej një plan realist veprimi për vitin 2011, një plan i cili garantonte vijueshmërinë. Po kështu, zëvendëssekretarja e përgjithshme e KiE-së deklaroi se ishte e nevojshme që qeveria të merrte masa energjike edhe për të ndryshuar percepsionin e qytetarëve shqiptarë ndaj korrupsionit. ?Lufta kundër korrupsionit do të fitohet vetëm kur qëndrimi i publikut të ketë ndryshuar, kur publiku të mos jetë i dorëzuar, por mospranues. Nga ?të gjithë e bëjnë? në ?kjo është e papranueshme?, tha Maud de Boer Buquicchio gjatë fjalës së mbajtur në konferencë.
Kryeministri

Kreu i qeverisë, Berisha, i pranishëm në takimin e djeshëm antikorrupsionin, deklaroi se qeveria që ai drejton e ka nisur nga zyrat e saj këtë proces. Duke folur për rezultatet e kësaj lufte, Berisha theksoi se kishte arritje të rëndësishme, por deklaroi se lufta ndaj këtij fenomeni do të vijonte edhe më tej. ?5 vjet më parë premtuam qeverisje me duar të pastra dhe këtë luftë e nisëm nga zyrat tona, duke ulur shpenzimet e administratës publike. Luftën kundër tij mund ta bëjmë me sukses në qoftë se e injektojmë në çdo qenie njerëzore, në çdo qelizë?, theksoi Berisha, duke shtuar se ndaj këtij fenomeni ka një rënie drastike.

http://www.gazeta-shqip.com/index/index/8dfa08835cbeddb1ed46e9c7e3476295.html

Auch der Geheimdienst Chef schreibt an Berisha, das seine Behörde mehr Geld zur Verfügung gestellt bekommt. Die Behörde macht erstmalig eine gute Arbeit, seit 20 Jahren, weil Berisha einen Ordner erhielt, über die Namen und System korrupter Beamter. Salih Berisha gibt diesen leuten kein Geld, weil er mit seinen Verbrecher Freunden, sich angegriffen fühlt.
http://www.gazeta-shqip.com/index/index/ddee010d73ac6174fe7d7d142bb61c73.html

Tuesday, November 23, 2010

Albanian National Secret Services requires budget: Government to give us money, we do not have money to agents

Director of NIS: The Secret Service, does not guarantee protection of the sovereignty of Albania

Chairman of the National Intelligence Service yesterday asked the help by the committee members of Albanian Parliament, to increase the budget laws of this institution for the year 2011, because otherwise can not perform tasks that were given to guarantee the national security of the country, the newspaper "Shekulli" writes.

One of the main concerns of the Albanian intelligence leader Bahri Shaqiri, is the insufficiency of funds to reward the sources of information. "There is no budget to cover travel expenses for agnets and sent to services", - said Bahri Shaqiri to the commission. Another major concern according to the head of SIS is the establishment of the Center of eavesdropping after the allocated budget can not build the new center.

http://www.shekulli.com.al/2010/11/23/shish-kerkon-rritje-te-buxhetit-qeveria-te-na-jape-para-nuk-punojme-dot.htmlGeschrieben von lupo am 24.11.2010 um 20:22:

 

Jetzt kommen viel mehr Fakten heraus, über den Amts Missbrauch von Richtern vor allem in Durres, Tirana, Lezhe und Elbasan. Andere Gerichte wurden aus Geld Mangel nicht überprüft.

Spahiu, në News 24: Gjyqësori i ndikuar nga politika

http://www.youtube.com/watch?v=oq0UfL7pqk4

Spahiu: Gjyqtarët shkelin rëndë disiplinën
24/11/2010
Sokol Çobo
KLD-ja ka përgatitur raporte për Gjykatat e Tiranës, Durrësit, Lezhës dhe Elbasanit

Gjyqtarët shkelin rëndë disiplinën në punë, të cilat përbëjnë shkak për fillimin e procedimit disiplinor. Nënkryetari i KLD-së, Kreshnik Spahiu, në një dalje publike, tha dje se inspektimet në katër Gjykata të Shkallës së Parë për disiplinën kanë nxjerrë në pah abuzime me detyrën të togave të zeza. Katër raporte për Gjykatat e Tiranës, Durrësit, Lezhës dhe Elbasanit i janë servirur ministrit të Drejtësisë, për të vendosur nëse ndaj tyre do të fillojë një procedim disiplinor dhe më pas të vendoset për sanksionet ndaj tyre. ?KLD-ja, nëpërmjet inspektoratit, ka përfunduar një nga fazat e para të verifikimeve, në të cilat janë konstatuar një sërë problematikash, që konsiderohen të dhëna të mjaftueshme për t?i klasifikuar si shkelje të rënda të disiplinës në punë, të cilat përbëjnë shkak për fillimin e procedimit disiplinor. Në shumë raste, janë evidentuar të metat procedurale të konstatuara nga inspektorati për efekt të vlerësimit të aftësive profesionale dhe etike të gjyqtarëve?, tha Spahiu, duke shtuar se Inspektorati i KLD-së, prej disa muajsh, është përfshirë në një sërë inspektimesh në të gjitha gjykatat e rretheve gjyqësore dhe gjykatave të apeleve. Ai tha se me gjithë kapacitetet e limituara njerëzore, Inspektorati në përbërjen e të cilit janë vetëm 12 inspektorë, është përfshirë në verifikimin e mijëra çështjeve për 360 gjyqtarë të 30 gjykatave të shkallëve të para dhe të apeleve.
Inspektorati, tha Spahiu, është duke përmbushur detyrat për sistemin e vlerësimit të punës së 350 gjyqtarëve, në një hapësirë kohore 2-vjeçare, nëpërmjet disa rregullave të miratuara nga Këshilli i Lartë i Drejtësisë dhe të asistuara nga ekspertët europianë. Gjithashtu po verifikohen qindra ankesa të qytetarëve apo subjekteve të ndryshme për çështje që lidhen me aktivitetin e gjyqtarëve. ?Po inspektohet puna e disa kryetarëve të gjykatave në drejtim të mënyrës së drejtimit të gjykatave e organizimit të punës, si dhe po kryhen inspektime tematike të përcaktuara nga Këshilli i Lartë i Drejtësisë, për respektimin e disiplinës, etikës, transparencës, solemnitetit, afateve procedurale, orareve të seancave gjyqësore etj.?, vijoi Spahiu, duke shtuar se inspektoratet, ai i KLD-së dhe ministrisë, kanë realizuar një inspektim të përbashkët për një kategori të caktuar veprash penale, me rrezikshmëri të lartë shoqërore apo me pasoja për funksionimin e shtetit të së drejtës, si ?vrasja me paramendim në rrethana të cilësuara?, ?shpërdorimi i detyrës?, ?korrupsioni aktiv apo pasiv i kryer nga funksionarët e lartë të administratës shtetërore? etj.

http://www.gazeta-shqip.com/index/aktualitet/12cc8e875012b0f23983880b123ef5e8.htmlGeschrieben von lupo am 28.11.2010 um 14:04:

  RE: Task Force Staatsanwaltschaft: Die gekauften und falschen Gerichts Urteile ruinieren Albanien

Zitat:
Original von lupo
Task Force Staatsanwaltschaft: Die gekauften und falschen Gerichts Urteile ruinieren Albanien

Es gibt die merkwürdigsten Entscheidungen bei Gerichts Urteilen, wo hier Einige aufgeführt sind. Noch merkwürdiger sind Staatsanwaltschaften, welche sich Ermittlungen auch bei gut dokumentierten Top Geld Wäscher und Drogen Bossen verweigern, wie auch die Anklage: nach 1,5 Jahren muss man dann die Täter frei lassen, wobei der kriminelle Hekuran Hoxha Clan, ja auch Familien Mitglieder in Deutschland hat und eng mit der Deutschen Diplomaten Mafia verbunden war.
Inzwischen hat dies zu einem kritischen Report der Europa Commision geführt.

Die General Staatsanwältin Ina Rama, gibt einige Beispiele vor, was für merkwürdige Urteile permanent gefällt werden um eine korrupte Kaste zu schützen. Die Luxus Autos der Richter und einiger Staatsanwälte, sprechen ebenso Bände. Ina Rama, warnt, genauso wie die Europa Commision, das diese Art von ?gekauften? Urteilen, das Land ruinieren.

EC experts say Albanian judiciary subject to political pressure

21/07/2010
Im Mafia Staat Albanien normal: Ohne Anklage kam der Fußball Präsident von Elbasan frei (man kauft sich frei), und hat nun grosse finanzielle Probleme, weil Arben Laze, sich aus dem Fußball Club zurück zieht.

Standard, aller grossen Drogen Schmuggler: nach 1,5 Jahren kommt man automatisch frei, wenn man dem Justiz Minister, dem Richter und der Staatsanwaltschaft genügend Geld gegeben hat.

Albaniens Fußball ist fest in Hand prominenter Verbrecher aus dem Drogen Handel. Armando Duka, der Fußball Präsident , Bruder des Agron Duka, mit eigenen Drogen Labors und Frachtern, welche Drogen nach Italien schmuggelten. Dann die ganze Schiene um den TK Tirana, wo man nur in die Langzeit Adminstration schauen muss, die immer wieder auf Interpol Listen auftaucht. Und die vielen Morde im Fußball und Geldwäsche wie Visa Beschaffungs Geschäfte.


Arben Laze, fundi i një epoke tek Elbasani


............................
http://www.balkanweb.com/sport/2692/arben-laze-fundi-i-nje-epoke-tek-elbasani-51993.htmlGeschrieben von CrniLabudovi am 30.11.2010 um 12:11:

 

Man bereitet nun ein Gesetz vor, um Vermögen von hohen Beamten und Ministern zu beschlagnahmen. Gegen 80 Beamte bis zum Vize Minister und Minister Dritan Prifti wird man vorgehen.

01 Dhjetor 2010 - 17:46 | Shqiperi
TRANSLATE Perktheje lajmin ne gjuhe te tjera

ILDKP: Gjykatat s?dënojnë zyrtarët që denoncojmë për fshehje pasurie
ILDKP: Gjykatat s?dënojnë zyrtarët që denoncojmë për fshehje pasurieTIRANE- Zyrtarët e lartë që fshehin pasurinë nuk ndëshkohen për shkeljen e ligjit, pasi gjykatat i mbyllin cështjet e tyre. Deklarata është bërë për News24 nga kryetari i Inspektoriatit të Lartë dhe Kontrollit të Pasurive, Adriatik Llalla.

Ai shprehet se zyrtarët që janë dërguar nga ky institucion për ndjekje penale kanë arritur ti shpëtojnë dënimit, pasi kanë mbyllur heshtjet. Sipas kreut të ILDKP-së, gjykatat janë shndërruar në një problem shqetësues, pasi shpëtojnë zyrtarët që fshehin pasuritë.

?Kemi konstatuar se kryesisht në organet gjyqësore nuk trajtohen në mënyrën e duhur rastet e kallëzuara prej nesh duke dhënë pafajësi ose pushojnë cështjen në ngarkim të zyrtarëve të niveleve të ndryshme që fshehin pasurinë? theksoi Llalla.

Një tjetër problem për dënimin e zyrtarëve që fshehin pasurinë është edhe ligji ekzistues, i cili ka mangësi, pasi nuk parashikon përgjegjësi ligjore për njerëzit e afërm të tyrë që kanë lidhje me fshehjen e pasurisë.

ILDKP ka konstatuar gjatë këtij viti 50 zyrtarë të lartë që kanë fshehur pasurinë. 18 prej tyre janë dërguar për ndjekje penale. Ndër emrat që spikaten në këtë listë janë: ish ministri i Ekonomisë Dritan Prifti, ish deputeti Hajrulla Paturri, zv.drejtori i përgjithshëm i doganave Flamur Hysi, ish zv.ministrja e Shëndetësisë Zamira Sinoimeri etj. Ndërkohë 200 zyrtarë të tjerë kapur në konflikt interesi.

Mësohet gjithashtu se disa deputetë janë në proces hetimi administrativ për deklarimin e pasurive të tyre dhe shumë shpejt do të bëhen publike rezultatet e kontrollit.

(e.n/news24/BalkanWeb)

In Serbien bestehen absolut die selben Probleme, mit einer korrupten Justiz, die in weiten Teilen nicht funktioniert.

30 Nov 2010 / 09:17
Political Elites Are 'Champions of Corruption' in Serbia

Serbians have little confidence in the country's corrupt political structures, a top official from the anti-corruption agency says after a new report on graft in Serbia is released.
Bojana Barlovac
Belgrade

?Political elites are champions of corruption in Serbia, with the president, church, and army being the least corrupt,? Zoran Stojiljkovic, a board member of Serbia's Anti-Corruption Agency, told Balkan Insight on Monday.

He explained that political elites buy influence by setting up tenders for privatisation or adjusting laws, or by directing budgetary funds to their own political interests.

......................................
A combination of education, preventive and punative measures are the only means to reduce corruption in Serbia. Crucially, however, citizens believe that the individuals who should play a major role in preventing corruption ? judges, prosecutors, and lawyers - are corrupt themselves, he added.
http://www.balkaninsight.comGeschrieben von lupo am 07.12.2010 um 16:35:

 

Korrupte Richter, sprechen lächerliche Urteile, was man ja live aktuell sieht, wenn ein Leibwächter auf einen unbewaffnenten Kellner schiesst und er nach 48 Stunden nach Hause gehen kann. bzw. kauft man sich gleich frei.

Ina Rama, kündigt einen härteren Kampf gegen die OK und Korruption an, was bekanntlich durch durch die Verhinderung entsprechender Gesetze, um die Immunität verhindert wird.

Ina Rama: Lufte Krimit!
Gazeta Telegraf
Madhesia e germave: Decrease font Enlarge font
image

KLD: Anëtarët e rinj plotësojnë kriteret kushtetuese
Këshilli i Lartë i Drejtësisë (KLD) legjitimoi mandatet e 5 anëtarëve të rinj të tij, të cilët u zgjodhën disa ditë më parë nga Konferenca Gjyqësore Kombëtare. Burime zyrtare nga KLD bënë të ditur se, në mbledhjen e zhvilluar sot, Këshilli verifikoi mandatet e 5 anëtarëve të rinj, të dalë nga radhët e gjyqësorit, pas zgjedhjeve të organizuara në Konferencën Gjyqësore Kombëtare. Sipas KLD, gjyqtarët e shpallur fitues në këto zgjedhje plotësojnë kriteret kushtetuese. Të mbledhur në Tiranë disa ditë më parë në Konferencën Gjyqësore Kombëtare, me shumë se 300 gjyqtarë nga i gjithë vendi arritën të zgjedhin 5 përfaqësuesit e tyre të rinj në Këshillin e Lartë të Drejtësisë, duke plotësuar vendet vakante të mbetura në këtë Këshill. Ndërkohë, KLD certifikoi zgjedhjet në Konferencën Gjyqësore Kombëtare, ndonëse ato u realizuan me anë të vetëorganizimit të komunitetit të gjyqtarëve, pasi mungon ligji i posaçëm për organizimin e Konferencës.


Auf Mord und Entführung, gibts 5 Monate Bewährungs Strafe, bei Berisha Leuten. Die Peinlichkeit des Fatmir Mediu usw..


Ina Rama: ?Në luftë kundër krimit e korrupsionit?
....................................
http://www.gazetatelegraf.com/http://www.gazetatelegraf.com/index.php/news/6900.html

Prokuroria nis hetimet për 100 zyrtarë të korruptuar, ?falin? nga frika funksionarët të lartë

Prokuroria: Vijojnë hetimet për Albana Vokshin dhe Dritan Priftin

Fshehje pasurie, korrupsion aktiv, shpërdorim detyre, këto janë disa nga akuzat që rëndojnë mbi një numër të funksionarëve të lartë. Ndërsa vetëm para disa ditësh nga ana e Inspektoratit të Lartë të Kontrollit të Pasurisë u depozituan në prokuroi 250 dosje për zyrtarë të kartë, për një pjesë shumë të madhe të tyren është bërë skarcimi. Burime nga vetë organi i akuzës bëjnë me

dije se tashmë kanë nisur hetimet vetëm për 100 dosje, të cilat i përkasin zyrtarëve të ulët. Prokuroria heziton që të marrë në hetim dosjet për funksionarë të lartë ët shtetit, duke iu trembur postit të tyre politik. Ndërsa presioni politik bënë përfaqësuesit e akuzës ti tremben marrjes nën hetim të zyrtarëve të lartë. Ndonëse në organin e akuzës janë nën hetim disa dosje të rëndësishme, ku përfshihen emra si Albana Vokshi dhe Dritan prifti, ndikimi i politikës është mëse i pranishëm. ?Vetëm këtë vit kemi konstatuar 250 zyrtarë të niveleve të ndryshme që janë kallëzuar për ndjekje penale. Janë në kontroll e sipër shumë funksionarë të shtetit, përfshirë presidentin, kryeministrin, ministrat dhe zyrtarë të niveleve të tjera?, ka deklaruar kryeinspektori Llalla. Por mesa duket prokuroria tregon indiferencë ndaj këtij fakti, duke i zvarritur në kosh hetimet ose duke i mbyllur dosjet. Ndërsa në prokurori mund të numërohen një sërë dosjesh për zyrtarë të lartë të qeverisë, këta persona vazhdojnë të jenë në detyrë duke ushtrua funksionin e tyre. Pavarësisht nisjen së hetimeve dhe të procedimit penal asnjë masë nuk merret. Nuk janë të pakta rastet e dosjeve gjyqësore në ngarkim të një sërë pushtetarësh, të cilët janë aktiv në postin e tyre. Ndërkohë që e vetmja masë që mund të merret është ndryshimi i postit. Mjafton të përmendim këtu rastin e ish shikasit Arben Sefgjini, i cili është në akuzë për rrëmbimin dhe torturimin e biznesmenit shqiptaro-maqedonas Remzi Hoxha. Ndonëse në ngarkim të tij rëndojnë disa akuza, vetëm para gjashtë muajsh ky person u emërua në kryer të Shërbimit të provës. Është me të vërtetë e habitshme që një person nën procedim penal, emërohet në detyrë, duke u lënë mënjanë ligji dhe akuzat mbi të. Po burime nga organi i akuzës bëjnë me dije se do të dërgohen për gjykim 4 dosje, por emrat mbahen te fshehtë.


Dosje
Por rasti më flagrantë ka qenë rasti i ish ministrit të Mbrojtjes Fatmir Mediu, i cili ndonëse po procedohej për tragjedinë e Gërdecit, iu pushua hetimi për fitimin e një imuniteti të ri. Pavarësisht faktit se nga ana e Parlamentit u vendos heqja e imunitetit, emri i Mediut ishte në listën e deputetëve që kandidonin për zgjedhjet e reja parlamentare. Mjaftoi fitimi i një imuniteti të ri dhe posti në qeveri, për të bërë që dosja gjyqësore të mbyllej, duke mos u zhvilluar procedimi gjyqësor për të. Ndërsa tragjedia e Gërdecit ishte një ndër ngjarjet më të rënda në vendin tonë, duke sjellë dëme shumë të mëdha materiale dhe financiare me një numër prej 26 të vdekurish dhe dhjetëra të plagosur. Por ky fakt nuk ishte aspak i rëndësishëm për qeverinë, e cila emëroi Mediun si Ministër të Mjedisit. Ndonëse emri i tij është në listën e deputetëve, do të kishte qenë më e drejtë që të përballej me akuzat e ngritura. Por ky nuk ka qenë rasti i vetëm i zyrtarëve, në ngarkim të të cilëve kanë nisur procedime penale. Burime nga prokurori bëjnë me dije se janë një numër relativisht i lartë i dosjeve hetimore në ngarkim të zyrtarëve të qeverisë, për të cilat janë duke vijuar hetimet. Ndërsa bëhet me dije se pas përfundimit të hetimeve këto dosje do të depozitohen në gjykatë. Vetëm brenda këtij viti ka pasur një numër shumë të lartë kallëzimesh penale të depozituar në prokuroi për fshehje të pasurisë. Ndonëse nga ana e organit të akuzës emrat mbanë të fshehtë për arsye hetimore, mjafton si fat rritja e numrit të zyrtarëve nën procedim penale.Anxhela Tato
http://sot.com.al/index.php?option=com_content&view=article&id=36783:aktori-protagonist-ne-filmin-lindje-perendim-lindje-tregon-per-bashkepunimin-e-tij-te-pare-me-regjisorin-xhuvani-dhe-pse-refuzoi-paskaljevic&catid=46:kulture&Itemid=59Geschrieben von lupo am 12.12.2010 um 09:44:

 

President Topi Calls for Establishment of Administrative Court

Topi considered the creation of the Administrative Court as a necessity for the further development of the justice system in Albania

TIRANA ? Albanian...

----------------------------------------------

Bamir Topi, die General Staatsanwaltschaft mit Ina Rama, und erstaunlicherweise auch der Geheimdienst SHIS, gehört zur letzten Bastion, eines Rechts Staates in Albanien und ganz wenige Investoren. Die Politische Kaste, ist vollkommen verrottet, wie die Geschäfte zeigten rund um die Überflutung von halb Albanien.Geschrieben von CrniLabudovi am 13.12.2010 um 17:31:

 

Schlag Zeilen, macht zur Zeit diese Festnahme, auf Grund von Interpol Haft Befehlen aus Italien und Spanien, wegen Mord, Raub Überfall, Drogen und nun wurde ein Mord Verfahren vor Jahren gegen Astrit Bushit in Albanien ebenso bekannt. Danach ging er vor 9 Jahren, erst einmal auf Raub- und Plünderungs Feldzüge nach Europa, wo dann die Frage ist, wer solchen Leuten Visas beschaffte.

Nachdem der Spanische Justiz MInister interveniert hatte, sitzt Astrit Bushi wieder in Einzel Haft. 300.000 ? sollen diesmal erneut geflossen sein, von dem Profi Verbrecher, das er nicht an Spanien ausgeliefert wird und zuvor wegen Polizisten Mord zu 25 Jahren Haft verurteilt, konnte er sich auch frei kaufen, weil ein höheres Gericht, den Fall zur Neu Verhandlung gab und er auf Kaution erst im Frühjahr frei kam.

Noch nie war die Albanische Justiz so absolut korrupt und käuflich wie in 2009-2010. Man kann von nahezu 100% Bestechlichkeit reden. Deshalb sind alle Investoren auch abgereist und man trifft praktisch keine Ausländer mehr in Albanien und Investoren sowieso nicht mehr. Ein paar Ruck Sack Touristen und mit Albaner verheirate Personen, die vor Ort abgezockt werden, gibt es noch.

Lirimi i Astrit Bushit policia kundër Gjykatës

Dyshimet, Bushi pagoi 300 mijë euro për të vonuar ekstradimin
13/12/2010
Bledi Gilaj
Gjykata ?e fali? për dy vrasje 32-vjeçarin

Lirimi i fshehtë i Astrit Bushit, i cili dyshohet për vrasjen e një polici në Shqipëri dhe për vjedhje me armë e trafik droge në Spanjë e Itali, ka sjellë dyshime të reja për sistemin shqiptar të drejtësisë. 32-vjeçari mendohet se ka paguar 300 mijë euro te funksionarët shqiptarë, me qëllim për të vonuar procesin e ekstradimit të tij drejt Spanjës, shtet i cili ka kërkuar shqiptarin që në qershor të vitit 2009. Kështu shprehen mediat spanjolle pas arrestimit të Bushit, ndërkohë që ka reaguar edhe ministri i Drejtësisë, Bujar Nishani, duke u shprehur se tashmë ?ai është kthyer në qeli?.

Nuk dihet sesa të vërteta janë dyshimet e ngritura nga spanjollët, por në agjencitë e tyre, ato shprehen se hetuesit dyshojnë që Astrit Bushi ka paguar 300 mijë euro ndonjë funksionari shqiptar, me qëllim që ai të vonojë procesin e ekstradimit. Nëse këto rezultojnë të vërteta, funksionari ia ka arritur qëllimit, deri dy ditë më parë, kur Bushi u riarrestua për të njëjtat akuza, pasi sistemi i drejtësisë shqiptare e kishte liruar me kusht. Madje, për kapjen e tij dhe për akuzat e medias spanjolle ka folur edhe ministri i Drejtësisë, Bujar Nishani. Ministri deklaroi se ?tani ai u kthye në burg, ndërkohë që kërkohet edhe nga drejtësia italiane?.

Sipas të dhënave, tashmë ai nuk do i shpëtojë më ekstradimit, pasi kërkohet nga dy shtete. Megjithatë, ne nuk kemi një marrëveshje ekstradimi me Spanjën. Sipas të dhënave, deri tani Astrit Bushi ka mundur të dalë i pafajshëm për dy vrasje. 32-vjeçari, i njohur nga media spanjolle si ?tmerri i VIP-ave? në Spanjë pas vitit 2001, në Shqipëri njihej si person me precedent penal që nga viti 1998, ku nga ?pakujdesia? vrau shokun e tij të ngushtë, Dritan Lekën, në një nga lokalet e qytetit të Laçit dhe më pas me vrasjen e paprovuar, sipas gjykatës të efektivit të FNSH-së, Altin Balozi. Sipas burimeve nga Prokuroria e Laçit, mësohet se i arrestuari Bushi, që në vitin 1998 është marrë në hetim nga prokuroria, për shkak se pas një dreke mes shokësh ka qëlluar shokun e tij të ngushtë. Hetimet e asaj kohe e vlerësuan si ?vrasje nga pakujdesia?, ndërsa me ndihmën e një të afërmi të viktimës që tërhoqi ankimin, i arrestuari Bushi i shpëtoi burgut. Dyshime për përfshirje në veprimtari penale të të arrestuarit nuk kishin të ndaluar këtu, pasi në qytetin e Laçit ai njihej si një nga ?çunat e fortë? të këtij qyteti.

Pas një mitingu, ai tentoi t?i ikte FNSH-së në Laç, por aksidentoi një vajzë. Më pas, FNSH-ja qëlloi ndaj makinës së tij dhe mbeti i vrarë vëllai Agron Bushi. Për këtë, Bushi fajësoi Altin Balozin, polic i FNSH-së. Më 7 mars 2001, ai kthehet nga arratia dhe dyshohet se një ditë më vonë, pasdite, qëllon me kallashnikov policin Balozi, duke e lënë të vdekur. Në atë kohë, menjëherë pas vrasjes, Bushi, sipas prokurorisë, ka shkuar në varrezat e qytetit, duke shtënë në ajër me armë, si shenjë lajmërimi për larjen e gjakut. Pas vrasjes, Bushi është larguar nga Shqipëria. Gjykata e Laçit e dënoi atë me 25 vjet burg. Por Apeli e la të lirë, ndërkohë që prokuroria bëri rekurs në Gjykatën e Lartë, po që u pushua gjatë këtij viti, pasi organi i akuzës nuk kishte provat e mjaftueshme. Megjithatë, Bushi u dënua me 2 vjet e gjysmë burg për armëmbajtje pa leje, pasi në qershor të vitit 2009 u kap me pistoletë. Në shtator, ai u la i lirë me kusht, pasi gjykata argumentoi se duhej të kujdesej për fëmijën, pasi bashkëshortja e tij nuk kishte mundësi financiare. Me të gjitha këto dyshime, drejtësia shqiptare nuk ka mundur të vërtetojë asgjë kundër Bushit, duke të lënë të mendosh se do vijë sërish lirimi i tij edhe pas arrestimit të dy ditëve më parë.

http://www.gazeta-shqip.com/index/index/3a322e68dc5f42479f558122e9fcc0f7.htmlGeschrieben von lupo am 16.12.2010 um 19:30:

 

Zitat:
Original von CrniLabudovi
Schlag Zeilen, macht zur Zeit diese Festnahme, auf Grund von Interpol Haft Befehlen aus Italien und Spanien, wegen Mord, Raub Überfall, Drogen und nun wurde ein Mord Verfahren vor Jahren gegen Astrit Bushit in Albanien ebenso bekannt. Danach ging er vor 9 Jahren, erst einmal auf Raub- und Plünderungs Feldzüge nach Europa, wo dann die Frage ist, wer solchen Leuten Visas beschaffte.

Nachdem der Spanische Justiz MInister interveniert hatte, sitzt Astrit Bushi wieder in Einzel Haft. 300.000 ? sollen diesmal erneut geflossen sein, von dem Profi Verbrecher, das er nicht an Spanien ausgeliefert wird und zuvor wegen Polizisten Mord zu 25 Jahren Haft verurteilt, konnte er sich auch frei kaufen, weil ein höheres Gericht, den Fall zur Neu Verhandlung gab und er auf Kaution erst im Frühjahr frei kam.

Noch nie war die Albanische Justiz so absolut korrupt und käuflich wie in 2009-2010. Man kann von nahezu 100% Bestechlichkeit reden. Deshalb sind alle Investoren auch abgereist und man trifft praktisch keine Ausländer mehr in Albanien und Investoren sowieso nicht mehr. Ein paar Ruck Sack Touristen und mit Albaner verheirate Personen, die vor Ort abgezockt werden, gibt es noch.

Lirimi i Astrit Bushit policia kundër Gjykatës

Dyshimet, Bushi pagoi 300 mijë euro për të vonuar ekstradimin
13/12/2010
Bledi Gilaj
G]


Astrit Bushi, konnte sich frei kaufen, bei einem vollkommen korrupten Staatsanwalt, was erneut Alles sagt, über den nonsens Staat Albanien, der heute viel schlechter da steht, wie 1997 usw..! Das sowas so dreist geschieht, hat mit der vollkommen korrupten Regierung Berisha zu tun, wo Etliche direkt nur Mafia Vertreter sind in der Regierung, bzw. sich von diesen kriminellen Clans, den Wahlkampf schon in 2005 finanzieren liessen.

Was es noch nie gab in Albanien: Non Stop, können sich kleine und mittel Klasse Kriminelle, Mörder, Drogen Boss Verteiler frei kaufen, bzw. erfolgt gegen Geld keine Anklage.


Nun interveneirt der Justiz Minister Bujar Nishani, in seinem Sauhaufen, und schickte einen Inspektor der Justiz, wie es zu dieser Freilassung kam.Dosja ?Bushi?
Prokuroria e Përgjithshme ?heton? përfaqësuesin e akuzës që kërkoi lirinë

Lirimi i ?fshehtë? i Astrit Bushit nga Gjykata e Lezhës ka ngritur në këmbë drejtësinë shqiptare, pasi laçiani kërkohet me ngulm nga drejtësia spanjolle për dhjetëra krime në këtë shtet. Ankesa e Ministrisë së Drejtësisë për prokurorin që ka kërkuar në gjykatë lirimin e tij, ka mbërritur në zyrën e Prokurorisë së Përgjithshme prej disa ditësh dhe menjëherë kanë filluar verifikimet e para. Burimet zyrtare nga akuza qendrore thanë për gazetën ?Shqip?, se prokurori i Lezhës, që kërkoi lirimin nga burgu të Astrit Bushit, është nën ?hetim? nga Drejtoria e Inspektimit, e cila ka filluar një verifikim të plotë të rastit në fjalë dhe rezultatet do ia servirë kryeprokurores Ina Rama. ?Prej disa ditësh, Drejtoria e Inspektimit në Prokurorinë e Përgjithshme ka filluar një verifikim të dosjes ?Bushi?. Në drejtim të Prokurorisë së Lezhës janë nisur disa inspektorë, të cilët po përgatisin raportet përkatëse për kryeprokuroren Ina Rama. Rezultatet e kontrollit do t?i serviren edhe Këshillit të Prokurorisë, i cili do të përcaktojë nëse ndaj shkelësve të ligjit do të merren ose jo masa ndëshkimore. Megjithatë, çështja është në hapat e parë dhe të gjitha verifikimet po kryhen në bazë të ligjit ?për prokurorin? thanë burimet zyrtare nga Prokuroria e Përgjithshme, të cilat saktësojnë se rezultatet e inspektimit do t?i bëhen të ditura edhe Presidentit të Republikës, si dhe Ministrit të Drejtësisë.

Astrit Bushi është liruar nga Gjykata e Lezhës në shtator të këtij viti. Pas kërkesës për dënim alternativ, mësohet se ka qenë prokurori ai që ka kërkuar ta kalojë pjesën tjetër të dënimit në ?arrest shtëpie?, dhe nuk e ka ulur një masë të tillë gjykata. Mësohet se bashkëshortja e tij ishte ankuar pranë drejtësisë, pasi kishte mësuar për shërbimin e provës dhe dënimin alternativ dhe kërkonte lirimin e burrit të saj, duke e motivuar me faktin se nuk kishte mundësi të mbante fëmijën e saj. Në këto kushte është hapur një proces në Lezhë. Prokurori, i cili përfaqësonte akuzën për këtë çështje, kur ka lexuar pretendimet e tij është shprehur se, Astrit Bushi duhej të lihej në arrest shtëpie për pjesën e mbetur të dënimit për armëmbajtje pa leje, pavarësisht se prej vitesh ai hetohet për vrasjen e një polici të FNSH-së në Laç, si dhe kërkohet me ngulm nga drejtësia spanjolle. Në këto kushte, gjykata ka dhënë një vendim për masën e kërkuar nga vetë prokurori.

Astrit Bushi u kap më 11 dhjetor, në qendër të Laçit. Sipas të dhënave, ai sapo kishte dalë nga shtëpia, kur u përball me tre makina civile të RENEA-s, të cilët e vunë në pranga. Ai ka tentuar të largohet me mjetin e tij, por është neutralizuar. Gjatë arrestimit iu gjet edhe një armë. Në Shqipëri dyshohet për vrasjen e një polici, ndërsa në Spanjë ai akuzohet për vjedhjen dhe dhunimin e një producenti të famshëm. Sipas të dhënave nga dosja spanjolle, ai ka kryer në këtë shtet disa vjedhje me armë. Lirimi i tij u komentua shumë disa vjet më parë në Spanjë, madje u akuzua një gjyqtar për ryshfet.

http://www.gazeta-shqip.com/Geschrieben von Balkansurfer am 27.12.2010 um 20:45:

 

Die Vorstellungen der korrupten und kriminellen Salih Berisha Administration!

27 Dec 2010 / 15:27
Albania?s War on Corruption Hit by Wiretap Ruling

A Supreme Court ruling on the use of wiretaps has torpedoed a current corruption trial and a series of major graft probes in Albania.
Besar Likmeta
Tirana

Sources inside the general prosecutor?s office told Balkan Insight that they will be forced to withdraw a case against Bujar Murati, a former high official of the Ministry of Interior, and five others, involved in the corrupt procurement of police uniforms.

Evidence from this case includes wiretap recordings from the six defendants, currently on trial, which can no longer be used as evidence following the Supreme Court ruling.

Secret recordings were ordered by prosecutors, and a warrant issued by Tirana District Court, after information was passed to the prosecution from Albania?s secret service, SHISH, including its own wiretap recordings.

But a Supreme Court decision from October, but published only recently, rules that warrants for wiretaps should not be issued on the basis of SHISH secret recordings, disqualifying wiretaps of the six defendants currently on trial.

According to prosecutors the court?s ?radical? interpretation has compromised one of their highest profile corruption cases and also threatens a dozen other corruption and organised crime probes currently being tried or under investigation.

Prosecutors had launched a probe against Murati, who has pleaded not guilty, following information and wiretaps received from SHISH in November 2009. He is suspected of having receiving a 130,000 euro bribe over a tender for police uniforms.

After receiving the information, prosecutors asked and received from Tirana?s District Court a warrant to wiretap three of the suspects? incoming calls.

Murati served at the time as head of public procurement in the Ministry of Interior. He, alongside two other officials and three businessmen, were then arrested on the basis of the wiretap evidence.

The wiretaps of the suspects reveal them discussing in detail how the 1.5 million euro tender for the uniforms would be exchanged for bribes.

However, the Supreme Court panel headed by Judge Besnik Imeraj said that all the wiretaps are invalid and the lower court should not have authorised them.

According to the ruling, the court argues that ?wiretaps made by secret services should not be considered as proof to start an investigation?.

Prosecutors widely contest such interpretation of the law, arguing that the wiretaps and information receive by SHISH was used as an indication of criminal activity and not as proof. But the prosecutor?s stance is only backed by a minority of the judicial panel.

Supreme Court judge Medi Bici contests the panel?s ruling by arguing that ?wiretaps are a means for prosecutors to gather proof [of criminal activity], and that the SHISH wiretaps, which by law are not admitted as proof, served only as an indication of criminal activity, which sets the prosecutors in motion to ask the court to allow the use of an instrument to gather evidence, which are wiretaps?.

The decision is the latest high profile corruption cases against a high official that has been thrown out on procedural grounds by the Supreme Court.

In 2009, the court also dismissed the cases against the Minister of Interior Lulzim Basha, over alleged abuse of power in the Albania-Kosovo highway, and dismissed the case against Minister of Environment Fatmir Mediu over his role in the deadly blast on March 15, 2008, at the ammunition demolition depot, which killed 26 people and wounded more than 300.

The cases against Basha and Mediu related to their roles as minister of transportation and defence respectively in the previous government of Prime Minister Sali Berisha. Both have denied any wrongdoing.

The decision of the Supreme Court has led some members of the legal community to describe it as out of control. Most notably, the deputy head of the high council of justice, Kreshnik Spahiu, has called for a constitutional amendment to bring the court under the authority and the supervision of the council.

Nominated by the president and voted by parliament, Supreme Court judges are selected in Albania in a highly politicised procedure, with politicians squabbling over candidates that they see closer to their respective parties. If a judge is approved for a nine-year term he or she can only be dismissed by a non-confidence motion in parliament.

However, politicians are wary to bring such motions, fearing that one day they may end up in front of the court themselves.

http://www.balkaninsight.com/en/article/court-deals-deadly-blow-to-albania-s-war-against-corruptionGeschrieben von lupo am 28.12.2010 um 20:28:

 

Die Aufhebung der Immunität für den Richter Murataj in Korce, wurde beantragt. Er hat falschen Zeugniss vor anderen Gerichten abgeben.

500.000 LEK, - 3.500 ? soll der Richter erhalten haben, für seine nachträgliche Änderung seiner Aussage, im Prozeß, gegen den früheren Kanzler des Gerichtes von Korce: Shkëlqim Kajmaku, der vor Monaten verhaftet wurde. Und wie immer geht es um illegale Grundstücks Bestätigungen und Dokumente.

Jusitz live, eben! Alles ist käuflich und vor allem Gerichts Urteile.

Deutschland hat hohe Millionen Summe in Korce investiert, über die Entwicklungshifle. Die realen Fakten zeigen heute, das Resultat, für einen Rechts Staat und Ordnung, wurde nicht gelegt.


PROKURORIA
Murataj ndryshoi dëshminë në gjyq, në procesin ndaj ish- kancelarit të Korçës që akuzohet për korrupsion


TIRANË- Prokuroria e Përgjithshme me kërkesë të Task-Forcës së akuzës në Korçë i kërkoi Këshillit të Lartë të Drejtësisë, heqjen e imunitetit gjyqtarit Alvano Murataj, i dyshuar se ka konsumuar veprën penale të "dëshmisë së rreme". Lajmi konfirmohet nga burimet zyrtare të organit të akuzës, ndërsa kryeprokurorja Ina Rama ka firmosur kërkesën drejtuar KLD-së.


Ajo pritet që në fillim të janarit të marrë në shqyrtim kërkesën e institucionit të akuzës, për të vendosur lejimin ose jo të hetimeve ndaj Muratajt. Sipas kërkesës, gjyqtari Murataj ka ndryshuar dëshminë e tij para gjykatës, nga ajo që kishte dhënë gjatë hetimit për procedimin penal ndaj kancelarit të Gjykatës së Korçës shtetasit Shkëlqim Kajmaku.


Ky i fundit ishte proceduar dhe marrë në hetim dhe më pas i pandehur, për akuzën e "ushtrimit të ndikimit të paligjshëm tek gjyqtari" për përshpejtimin e një vendimi të urdhrit të ekzekutimit të një vendimi gjyqësor për çështje pronash.


Pas arrestimit të kancelarit, gjyqtari Murataj ka dhënë shpjegime në fazën e hetimeve paraprake, të cilat janë vlerësuar si të drejta dhe në përputhje me të gjitha provat e tjera. Në seancën gjyqësore ndaj të pandehurit Kajmaku, kur gjyqtari Murataj është thirrur të pyetet si dëshmitar, ka ndryshuar thëniet duke dhënë dëshmi të rreme në favor të të pandehurit.


Sipas burimeve zyrtare të institucionit të akuzës, konfirmohet se gjyqtari Murataj ka qenë dëshmitar kryesor në procesin gjyqësor ndaj kancelarit të gjykatës Shkëlqim Kajmaku, i cili u arrestua në fund të muajit qershor 2010. Ky i fundit i kishte kërkuar shtetasit K.Kafexhiu shumën prej 500 mijë lekësh të reja, duke i premtuar një vendim për çështjes pronësie.


Dosja


Ngjarja, për të cilën gjyqtari Murataj ka qenë dëshmitar i akuzës, ka të bëjë me arrestimin e shtetasit Shkëlqim Kajmaku, ish-kancelar i Gjykatës së Korçës dhe Arben Hoxhës, ish- shef i personelit në Burgun e Drenovës. Arrestimi i tyre u krye pas kallëzimit të K.Kafexhiu, të cilit kancelari Kajmaku me ndërmjetësimin e Hoxhës, i kanë kërkuar shumën prej 500 mijë lekë të reja për të përshpejtuar procedurat për dhënien e një vendimi për titull ekzekutiv.


...............

Prokurorja e Përgjithshme Ina Rama i kërkoi KLD heqjen e imunitetit për gjyqtarin e Korçës Alvaro Murataj i cili do të akuzohet për veprën penale të dëshmisë së rreme. Në një deklaratë të organit të akuzës, thuhet se Prokuroria e Rrethit Gjyqësor Pogradec ka filluar procedimin penal ndaj shtetasit Alvano Murataj, gjykatës pranë Gjykatës të Rrethit Gjyqësor Korçë, për dëshmi të rreme parashikuar nga Kodi Penal, neni 306. Me këtë rast, Prokuroria e Përgjithshme ka përcjellë pranë Këshillit të Lartë të Drejtësisë kërkesën e Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Pogradec, për autorizim për procedim ( heqje imuniteti) për vijimin e hetimit në ngarkim të shtetasit Albano Murataj. Procedimi penal ndaj shtetasit Alvano Murataj bëhet pasi gjatë një procedimi penal për veprën penale të korrupsionit, ai është thërritur me statusin e dëshmitarit, ku ka dhënë shpjegime në fazën e hetimeve paraprake, të cilat janë vlerësuar si të drejta dhe në përputhje me të gjitha provat e tjera. Në seancën gjyqësore për këtë çështje, kur është thirrur të pyetet si dëshmitar, shtetasi Alvano Murataj, ka ndryshuar thëniet duke dhënë dëshmi të rreme në favor të të pandehurit.

http://www.shekulli.com.al/2010/12/29/prokuroria-do-imunitetin-e-gjyqtarit.htmlGeschrieben von CrniLabudovi am 12.01.2011 um 20:59:

 

Der ehemalige Generalstaatsanwalt Arben Rakipi, erinnert daran, das er entlassen wurde in 2002, weil er gegen Minister Ilir Meta, Ermittlungen eingeleitet hatte, wegen total Korruption, ebenso gegen Dritan Prifiti.

Arben Rakipi, bestätigt, das die Justiz, teil des korrupten Politischen Systemes ist.

Man fährt Verfahren gegen die Prominenz, mit allen Mitteln und Rechtsbeugung an die Wand.

Ish-kryeprokurori Rakipi: Hetimi i Metës? Drejtësia pjesë e korrupsionit

Ish-prokurori i Përgjithshëm Arben Rakipi ka pohuar sot se gjyqësori shqiptar është pjesë e sistemit të korrupsionit duke shprehur mosbesim tek rezultatet e hetimit të përgjimit të bërë publik së fundi mes zv/kryeministrit Meta dhe ministrit të Ekonomisë Dritan Prifti. Rakipi në një intervistë televizive pohoi se e dhe organi i akuzës si pjesë e sistemit të kalbëzuar të gjyqësorit e ka të pamundur të ndëshkojë zyrtarë të lartë. Duke mos shprehur aspak habi për këto afera, pasi sipas tij, ata ishin arkitektet e veprave të tilla korruptive, Rakipi shprehet se problemi qëndron se provat e përgjimit, do të merren si të paligjshme nga gjykata, megjithëse ligji e ka të qartë që nuk duhen konsideruar si të tilla. Ish-kreu i prokurorisë shqiptare, i shkarkuar nga parlamenti në vitin 2002, kujton se është larguar nga detyra pikërisht me iniciative të zotit Meta, pasi kishte nisur një hetim ndaj tij. "Unë vetë u largova nga detyra, sepse nisa një hetim për ish kryeministrin Meta atëherë," shprehet Rakipi.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Kommentar: Das ist so nicht ganz richtig. Arben Rakipi, musste damals gehen, weil Sokol Kociu verhaftet wurde (8 Tonnen Kokain) und Arben Raipik war ein sehr enger Freund, mit Sokol Kociu und damals tauchten Fotos auf, das man die 2000 Jahr Feier, in Athen zusammen feierte. Man wollte Arben Rakipi los werden und fand dann den vollkommen willfährigen Theodor Sollaku, der Nichts gegen die Politiker Mafia machte und wo Kinder der Politiker direkt in prominente Morde verwickelt sind und waren. Einer ist der nun festgenommee Sohn von Arta Dade und die Spartak Braho Söhne laufen immer noch frei herum, wie Andere.

Rakipi, versuchte damals ernsthaft, gegen die kriminellen Minister rund um Ilir Meta zu ermitteln.


Forensoftware: Burning Board 2.3.6, entwickelt von WoltLab GmbH