Balkan Forum (http://www.balkanforum.org//index.php)
- Balkan Forum (http://www.balkanforum.org//board.php?boardid=1)
-- Politik (http://www.balkanforum.org//board.php?boardid=2)
--- EURALIUS und OPDAT, die Justiz Missionen der EU in Albanien (http://www.balkanforum.org//thread.php?threadid=3536)


Geschrieben von Illyri am 11.08.2008 um 19:44:

  EURALIUS und OPDAT, die Justiz Missionen der EU in Albanien

Die Mission ist jetzt bereits in der Phase II und mit Sicherheit besonders wichtig. Die Resultate aber in der Durchsetzung sind ziemlich mangelhaft, wenn sich einfache Dinge so lange hinziehen.

The objective of EURALIUS II is to facilitate, through the building of the required capacities within the Ministry of Justice and the Judiciary, the development of a more independent, impartial, efficient, professional, transparent and modern justice system in Albania, therefore contributing to the restoring of people?s confidence in their institutions and to the consolidation of democracy and rule of law in the country.

EURALIUS II should facilitate the fulfilment of the Stabilisation and Association Agreement requirements in the field of Justice Reform, by making the leadership of the Ministry of Justice and of the Judiciary fully acquainted with EU practice and standards.Missions Team

http://www.euralius.org.al/php/index.php?lang=1Geschrieben von Zogaj Leku am 17.09.2008 um 14:07:

 

Jetzt macht der Präsident nochmal Druck

President Requests Supreme Court Judges to Be More Active in Judiciary Reform

Topi emphasized the Supreme Court had the duty to guarantee the impartiality and professionalism in giving justice

TIRANA - President Bamir Topi has...Geschrieben von Pinki am 11.10.2008 um 15:44:

 

Die hoechste Prioritaet wird nun wie hier schon angedeutet wurde auf die Umsetzung von Gesetzen gesetzt!

Und genau das ist der Punkt, denn was nuetzen Nonsens Gesetze, welche von dummen Auslaensichen Beratern implementiert werden, genauso wie Unfugs Vertraege, wenn es keine positiven Resultate gibt.

Aber das haben die desastroesen Deutschen Selbst Bedienungs Aufbau Helfer nun mal nicht kapiert und Steinmeier schwafelt bis heute von seinen sinnlosen Polizei- und Justiz Missionen, wobei der Kosovo und Afghanistan Welt Rekord verdaechtig sind, fuer korrupte Deutsche Politiker.Geschrieben von Illyri am 13.10.2008 um 22:49:

 

ICITAP Tirana Program Chief Darrel HartICITAP Chief: New Law To Uproot Corruption in Police Ranks

Second top-circulation daily Panorama published an interview with DOJ?s ICITAP Tirana Program Chief Darrel Hart on the law on the Interior Ministry?s Internal Control Service (ICS) on October 4. The interview came after weeks of politicized debates on the intent of the bill and Hart reiterated that with ICITAP, EU?s Euralius, and OSCE assistance, the draft law meets European and Western standards and seeks to improve ICS?s capabilities to tackle corruption among police ranks. The interview appeared hours before the Parliament met to discuss the bill one last time before voting on it.Geschrieben von freethinker am 22.10.2008 um 16:03:

 

Schritt für Schritt ändert sich Albanien, nachdem die krimnellen Horden der ausl. Lobby Verbände und Politiker mit ihrem Anhang ebenso belangt werden.

High Council of Justice Warns Disciplinary Measures Against 14 Judges
Inspections conducted by HCJ?s inspectorate and that of the justice ministry found serious violations in the performance of some judges
TIRANA ? The High Council of...Geschrieben von CrniLabudovi am 30.10.2008 um 14:38:

 

Und wieder ein wichtiger Schritt für Albanien


Es gab lange Debatten, etliche Kandidaten wurden vom Albanischen Parlament abgelehnt, und erst Frau Shpresa Beçaj konnte die notwendige Zustimmung des Albanischen Parlamentes mit 122 Ja-Stimmen erreichen.
Prezantohet kreu i Gjykatës së Lartë, Topi: Bëhuni aktivë, garantoni ligjin

Tiranë-Presidenti i Republikës ka kërkuar nga Gjykata e Lartë të jetë pjesë aktive në procesin e reformimit të pushtetit të drejtësisë dhe të jetë korrekte në zbatimin e ligjit.

Shekulli Online

Enjte, 30 Tetor 2008 12:45:00

Tiranë-Presidenti i Republikës ka kërkuar nga Gjykata e Lartë të jetë pjesë aktive në procesin e reformimit të pushtetit të drejtësisë dhe të jetë korrekte në zbatimin e ligjit????..

Gjate ceremonise per prezantimin e kreut te Gjykates se Larte

?Detyra e Kryetarit të Gjykatës së Lartë është e një rëndësie të madhe jo vetëm për drejtimin e këtij Institucioni të rëndësishëm, por edhe për shkak të funksioneve të tjera që rrjedhin nga ky post, si ai i Kryetarit të Konferencës Gjyqësore Kombëtare, Anëtar i KLD, etj, funksione këto në zbatim të Kushtetutes dhe ligjeve të tjera për organizimin e pushtetit gjyqësor e strukturave që lidhen me të?-tha Beçaj.

Shpresa Beçaj, është dekretuar nga Presidenti, Bamir Topi, dhe ështe votuar nga Parlamenti i Shqipërisë me 122 vota pro.


http://www.shekulli.com.al/news/101/ARTICLE/35065/2008-10-30.htmlGeschrieben von CrniLabudovi am 13.11.2008 um 18:04:

 

EU allocates funds to Albania for financial transparency

13/11/2008

TIRANA, Albania -- The EU will allocate 1m euros to assist Albania's internal financial control of public funds, as part of the Public Internal Financial Control twinning project launched on Tuesday (November 11th). At the kickoff ceremony, the head of the European Commission delegation to Tirana, Helmut Lohan, said that this area needs improvement and that Albania is struggling to show transparency involving taxpayers' money. (Koha Jone, Klan, European Commission official office - 12/11/0coolGeschrieben von Pinki am 12.12.2008 um 13:35:

 

Das neue Gesetz zur Funktion der Staatsanwaltschaft wurde nun mit Hilfe der Justiz Missionen der EU vorgelegt. Kern Aussage ist vor allem die Immunität der Staatsanwaltschaft, bei Aktionen usw.. vor allem der Task Force.

Ligji per Prokurorine, prokuroret nuk do te kene imunitet perballe akuzave

E Enjte, 11 Dhjetor 2008

Mazhoranca vendos qe prokuroret te jene pa imunitet, duke sjelle ne kete menyre dhe precedentin e pare, te funksionimit te zyrtareve pa mbrojtje imunitare perballe akuzave, me pare se sa vete deputetet, te cilet jane shprehur per kete iniciative. Keshilli i Ministrave, mori dje ne shqyrtim projektligjin "Per organizimin dhe funksionimin e Prokurorise, i ndryshuar", duke e miratuar ate ne parim. Kreu i qeverise, Berisha, ne lidhje me kete ligj u shpreh se ai eshte fryt i nje bashkepunimi te gjate shume mujor, midis institucioneve dhe nje ekspertize te dy misioneve qe asistojne institucionet e vendit ne fushen e ligjeve, EURALIUS dhe OPDAT.

http://www.kohajone.com/html/artikull_34783.html


Es gibt viele Kommisionen, und bis heute ist Albanien nicht in der Lage, die illegale Besiedlung mittels korrupter POlitischer Hintermänner vor allem an die Küsten und an den grossen Landstrassen zu verhindern.

Kurz gesagt, gibt es keine funktionierende Justiz in Albanien, weil jeder unverändert wild irgendwo Grundstücke besetzt und bebaut.


More
Albania Ready to Implement ILECU Project

Deputy interior minister Strazimiri said the project?s implementation would definitely leave behind conflictualities, hostilities and mentality of the past

8o


European Commission Establishment of International Law Enforcement ...
Feb 15, 2008 ... In phase 2 of the project, the actual establishment of the ILECUs will take place in the Beneficiary countries in the frame of a common ...

http://www.eu-ngo.dk/CALLS/Andre_temaer/CARDS/ILECU%202008/GL_AOF80770.docGeschrieben von Illyri am 18.12.2008 um 17:02:

 President Topi bestows the Medal of Gratitude upon Mrs. Melissa Schraibman.
12/17/2008
Der Albanische Staats Präsident ehrt Frau Melissa Schraibmann, für ihre Arbeit im OPDAT Programm und bei der Erstellung des Korruptions Berichtes über Albanien.


Topi dekoron amerikanen që ndihmoi Ina Ramën për dosjet antikorrupsion
Largohet me medalje juristja që ndihmoi Njësinë Antikorrupsion për hetimin e dosjeve të mëdha ndaj zyrtarëve
Ambasadori Amerikan Xhon Uithers ka bërë sërish apel për mos cenimin e drejtësisë, ndërkohë që presidenti Topi dekoron juristen amerikane që ndihmoi Prokuroren Ina Raman hetimin e dosjeve antikorrupsion të Gërdecit, pastrimit të parave dhe abuzimet me fondet e Rrugës Durrës Kukës. Ai tha dje se ?as fuqia, ose posti, as statusi shoqëror, as pasuria nuk duhet të influencojnë në barazinë e sistemit ligjor?.
Disa nga reformat më të rëndësishme në Shqipëri, si ajo në drejtësi, prokurori, dhe reforma zgjedhore, kanë qenë fokusin e takimit te sotem midis presidentit të Republikës Bamir Topi dhe ambasadorit amerikan në Tiranë, Xhon Uithers. Takimi midis Topit dhe Uithers, u zhvillua në ambientet e Pallatit të Brigadave, pas ceremonisë së dekorimit me Medaljen e Mirënjohjes?, të juristet amerikane Melisa Shrajbman. Në këtë ceremoni zyrtare dekorimi ishin të pranishëm dhe Ambasadori i SHBA-së në Shqipëri, Xhon L. Uithers II, Prokurorja e Përgjithshme, Ina Rama, përfaqësues të sistemit të drejtësisë dhe të KLD-së, ekspertë ligjorë, misionit EURALIUS si dhe anëtarë të kabinetit të Presidentit të Republikës.

SOTGeschrieben von CrniLabudovi am 15.01.2009 um 16:28:

  RE: EURALIUS und OPDAT, die Justiz Missionen der EU in Albanien

Euralisus konnte nun durch mehrere Modifikationen erreichen, das die Task Force Staatsanwaltschaft um Ina Rama im Moment Politisch unabhängig bleibt mit dem neuen Justiz und Staatsanwaltschaft Gesetz, welchen nun in der neuen Fassung auch Präsident Bamir Topi zustimmt. Mit TV news

Zuvor gab es etliche Versuche, die General Staatsanwältin und Task Force wieder zu entmachten, wie es in Bulgarien gelungen ist.


Presidenti firmos dekretin e ligjit për Prokurorinë
» Dërguar më: 15/01/2009 - 11:56
Li

TIRANE-Presidenti Topi dekreton ligjin ?Për Prokurorinë? që u votua në Kuvendin e Shqipërisë më 29 Dhjetor. Kreu i shtetit në mbështetje të neneve 84, pika 1 dhe 93 të Kushtetutës, dekretoi shpalljen e ligjit nr. 10 051, datë 29.12.2008 ?Për disa shtesa dhe ndryshime në ligjin nr. 8737, datë 12.02.2001 ?Për organizimin dhe funksionimin e Prokurorisë në Republikën e Shqipërisë?.
http://balkanweb.com/sitev4/lajme.php?id=32206Geschrieben von freethinker am 26.01.2009 um 16:11:

 

Ziemlich schwierig sind diese Missionen aber man arbeitet sich vor, das praktikable Gesetze erarbeitet werden vor allem um die Funktion der Staatsanwaltschaft.

EURALIUS dhe OPDAT: Ligji konform standardeve
Nuk merret parasysh propozimi i OPDAT për krijimin e postit të zëvendësprokurorit

Shtune, 27 Dhjetor 2008 09:13:00


Nuk merret parasysh propozimi i OPDAT për krijimin e postit të zëvendësprokurorit

TIRANË- Projektligji për Prokurorinë që dje ka kaluar me konsensusin e dy partive të mëdha, ka gjetur edhe mirëkuptimin e misioneve të huaja që asistojnë vendin tonë në fushën e ligjbërjes për institucionet e drejtësisë. Si OPDAT ashtu edhe EURALIUS kanë vlerësuar me nota pozitive draftin në fjalë, duke u shprehur se ai është konform standardeve të kërkuara

http://www.shekulli.com.al/news/49/ARTICLE/38659/2008-12-27.htmlGeschrieben von lupo am 04.04.2009 um 18:13:

 

Die wichtige Justiz Mission Euralius,kritisiert den Albanischen Justiz Minister Alibeaj, wegen der schlechten Zusammen Arbeit!

Grund: Alibeaj ist ein enger Studien Freund von Shkëlzen Berisha, Sohn des PM von Albanien. Alibeaj ist einfach zu dumm und unfähig und hier liegt das Problem.


URL: http://www.panorama.com.al/index.php?id=26792
Euralius: Alibeaj nuk bashkëpunon
(Vendosur: 04/04/09)

Fatos Mahmutaj

Misioni evropian EURALIUS, kritikon ashpër Ministrinë e Drejtësisë për mosbashkëpunim institucional në hartimin e ligjeve. Me një raport të publikuar së fundi misioni evropian në ndihmë të drejtësisë shqiptare, bën kritika të ashpra kundër Ministrisë së Drejtësisë, dikaster, për të cilën pohon se: ?zor se zbaton praktikat qeveritare?. Në fund të dokumentit të publikuar në ueb-site, institucioni i asistencës në fushën e drejtësisë pohon se: ?Praktikat për konsultimin ndërinstitucional të parashikuara në Rregulloren e Këshillit të Ministrave janë të mira për fillim, por ato zor se zbatohen nga Ministria e Drejtësisë. Pavarësisht faktit që nuk janë shumë të detajuara ato mund të bëjnë të mundur, që ministria të organizojë një proces të efektshëm konsultimi me të gjitha institucionet e sistemit të drejtësisë në mënyrë konstruktive dhe koherente?. Duke konkretizuar këtë konstatim Euralius, pohon: ?Ekspertiza ligjore dhe teknike nga institucione të tjera të pavarura dhe të varura zakonisht kërkohet në një fazë të avancuar të përgatitjes së legjislacionit, nëse kërkohet ndonjëherë; institucioneve të konsultuara nuk u jepet rregullisht kohë e duhur për të shqyrtuar propozimet legjislative; dhe kapacitetet e koordinimit të ministrisë janë të dobëta. Ky dikaster nuk përdor në maksimum mekanizmat e konsultimit që ka në dispozicion. Fakti që Komisioni i Reformës Ligjore nuk është riformuar është i vështirë për t?u kuptuar, duke pasur parasysh kontributin që ky organ ka dhënë për reformën legjislative në fushën e drejtësisë edhe nëse nuk zëvendëson një proces të gjerë konsultativ. Përveç kësaj, dhe pse puna për zhvillimin e legjislacionit me kontraktim nga jashtë është praktikë e ligjshme, nuk duhet të çojë në reduktimin e rolit të ministrisë si një institucion qendror rregullues në fushën e drejtësisë. Përgjegjësia për këtë është të sigurojë që të gjithë institucionet e drejtësisë të interesuara të përfshihen në të gjitha fazat e veprimit legjislativ dhe që ligjet të mos jenë thjesht rezultat i miratimit të gatshëm të punës së bërë jashtë ministrisë?. Më tej, EURALIUS thotë se rekomandon fuqishëm që kërkesat e ligjit për Organizimin dhe Funksionimin e Qeverisë dhe Rregullores së Këshillit të Ministrave, në lidhje me konsultimin ndërinstitucional, të zbatohen me rreptësi. Po kështu EURALIUS pohon se përveç kësaj, në të ardhmen do të ndihmonte dhe zhvillimi i një sërë rregullash të standardizuara ?modus-operandi?, ose e thënë ndryshe, mënyrë veprimi me institucionet e sistemit të drejtësisë.Geschrieben von freethinker am 18.04.2009 um 09:07:

 

Zitat:
Original von lupo
Die wichtige Justiz Mission Euralius,kritisiert den Albanischen Justiz Minister Alibeaj, wegen der schlechten Zusammen Arbeit!

Grund: Alibeaj ist ein enger Studien Freund von Shkëlzen Berisha, Sohn des PM von Albanien. Alibeaj ist einfach zu dumm und unfähig und hier liegt das Problem.
.


Italy Promises Support in Consolidation of Rule of Law in Albania

President of the Italian Constitutional Court Amirante stated that the justice officials needed greater encouragement in the definite establishment of the rule of law...


Alibeaj, hat sein Diplom ganz kurz gesagt, gekauft. Der Dekan der Juristischen Fakultaet Kudret Cela ist in einen grossen Skandal vor 2 jahren verwickelt, als sein Studenten Fuehrer, Juristische Diplomate verkaufte, was ja in Phristina, Zagreb, Tetova zum Standard gehoert. Kudret Cela, Ex Justiz Minister und Innenminister ist ja ein alter Gefolgs Mann der Berishas.

Ein dummer Mensch fuehrt das Justiz Miniterium, was das Problem ist.Geschrieben von CrniLabudovi am 21.04.2009 um 04:32:

 

Mission Collects Funds for Fallen Police Officers

On April 11, Darrel Hart, head of the Department of Justice ICITAP police assistance program in Albania, appeared on popular show ?More Love? of second largest national private broadcaster TV Klan, to talk about funds collected by ICITAP staff that will go to the families of two police officers that were killed on the line of duty three weeks ago in northern Kukës. Hart told the show host, ?There is a long tradition in the U.S. of law enforcement members having a feeling of brotherhood and that is why we decided to collect funds for the families.?
ICITAP Donates First Aid Teaching Aids to the Police Development Center of the Albanian State Police

On Tuesday, April 14th the Director of the Center for Police Development and the U. S. Department of Justice?s ICITAP Program in Albania Program Manager Darrel Hart signed donation documents for first aid training equipment that will be used by the State Police. The training aids, consisting of sets of adult, child, and infant manikins, will be used to teach police personnel CPR techniques and is valued at approximately 230,000 lek. The CPR manikins, breathing masks, and first aid kits being donated will be used at the Center for Police Development by certified police first aid instructors in the twenty-five hours of first aid training for the Patrol Generalist Basic Course.Geschrieben von lupo am 08.07.2009 um 15:49:

 

Zitat:
Original von lupo
Die wichtige Justiz Mission Euralius,kritisiert den Albanischen Justiz Minister Alibeaj, wegen der schlechten Zusammen Arbeit!

Grund: Alibeaj ist ein enger Studien Freund von Shkëlzen Berisha, Sohn des PM von Albanien. Alibeaj ist einfach zu dumm und unfähig und hier liegt das Problem.


URL: http://www.panorama.com.al/index.php?id=26792
Euralius: Alibeaj nuk bashkëpunon
(Vendosur: 04/04/09)

Fatos Mahmutaj
.Ursache für das 15-jährige scheitern der Justiz Reform.

A) unqualifizierte Abzocker und Betrüger der EU Politiker, wo im Hintergrund Politologen solche Missionen leiten und die Posten verteilen.

Kurz gesagt: der menschliche Müllhaufen mit Partei Buch wird entsandt und diese Leute sind nur an der Vertuschung ihrer eigenen Unfägigkeit interessiert.

B) unqualifizierte Leute vor Ort, wie eben dieser Alibeaj!


Heute wird scharf noch Minister Enkelejd Alibeaj kritisiert und zwar vom Vorsitzenden Richter Artan Zeneli, welcher das höchste Gericht in Albanien leitet!

Enkelejd Alibeaj ist ein Witz als Minister und genauso unfähig, wie seine Vorgänger!

URL: http://www.balkanweb.com/index.php?id=39794
Artan Zeneli kreu i Gjykatës së Tiranës, kundërshton Alibeaj
(Dërguar më: 08/07/09) Artan Zeneli është zgjedhur kreu i Gjykatës së Tiranës, por zgjedhja e tij është kundërshtuar nga ministri i drejtësisë Enkelejd Alibeaj. I pranishëm në mbledhje ishte dhe kreu i KLD, presidenti i vendit, Bamir Topi.

TIRANE- Përplasje në mbledhjen e sotme të KLD-së, për zgjedhjen e kreut të gjykatës së shkallës së parë të Tiranës.

Artan Zeneli është zgjedhur tashmë kreu i kësaj gjykate por kjo është kundërshtuar nga ministri i drejtësisë Enkelejd Alibeaj. Menjëherë pas mbledhjes, Alibeaj ka dalë në një konferencë shtypi përmes së cilës e ka konsideruar farsë procesin e sotëm për zgjedhjen e kreut të gjykatës së Tiranës.
Ai tha se ky vendim ishte i paramenduar dhe se është shkelur ligji për emërimin e gjyqtarëve. Alibeaj theksoi se Artan Zeneli është zgjedhur gjyqtar në gjykatën e Tiranës vetëm një javë më parë, ndërsa sipas ligjit duhet të ketë të paktën 4 vjet eksperiencë. I pranishëm në mbledhje ishte dhe kreu i KLD, presidenti i vendit, Bamir Topi. (e.n/News24/BalkanWeb)Geschrieben von CrniLabudovi am 11.07.2009 um 21:43:

 

Enkelejd Alibeaj hat nun zumindest versucht, die Justiz Reform umgehend nach den Wahlen in Angriff zu nehmen. Er hat inzwischen ein qualifiziertes Umfeld. Man wird sehen!Geschrieben von Balkansurfer am 30.07.2009 um 20:02:

 

Die Justiz Reform läuft nun!

URL: http://www.balkanweb.com/index.php?id=40581
KLD, ?ok? Alibeajt për shtimin e numrit të gjyqtarëve
(Dërguar më: 30/07/09) Do të rritet numri i gjyqtarëve në gjykatat e Tiranës, Durrësit dhe atë të Apelit të kryeqytetit. Pranohet dhe propozimi për rihapjen e konkursit për shkollën e Magjistraturës.

TIRANE-Shtohet numri i gjyqtarëve në dy gjykatat më të mëdha në vend. Këshilli i Lartë i Drejtësisë ka miratuar dje propozimin e ministrit të Drejtësisë, Enkelejd Alibeaj, për rritjen e numrit të gjyqtarëve në gjykatat e Tiranës, Durrësit dhe atë të Apelit të kryeqytetit. Ky vendim është marrë në kuadër të riorganizimit të gjithë sistemit gjyqësor në vend si dhe duke pasur parasysh fluksin e madh të punës që përballojnë këto gjykata përgjatë një viti. Gjithashtu, pas shumë diskutimesh është parë i nevojshëm reduktimi i gjyqtarëve në disa gjykata të vogla në vend, për shkak se numri i dosjeve është i paktë. Këshilli i Lartë i Drejtësisë u mblodh dje nën drejtimin e Presidentit Bamir Topi, që është në të njëjtën kohë dhe kreu i dikasterit më të lartë të Drejtësisë. Gjatë mbledhjes që zgjati më shumë se nëntë orë, është diskutuar për një riorganizim të gjithë sistemit të Drejtësisë. Gjithashtu, një tjetër pikë mjaft e debatueshme ka qenë dhe ajo në lidhje me kriteret e reja të emërimit të gjyqtarëve. Këta të fundit duhet të plotësojnë tashmë një sërë kriteresh për të qenë pjesë e sistemit të Drejtësisë. Në katër orët e fundit të mbledhjes është vazhduar më shqyrtimin e procedimeve ndaj tetë gjyqtarëve, ndaj të cilëve kreu i dikasterit të Drejtësisë ka propozuar marrjen e masave disiplinore. Burime pranë KLD-së, bëjnë të ditur se debatet kanë qenë mjaft të forta gjatë shqyrtimit të procedimeve, por nuk është marrë ndonjë masë konkrete, pasi është vendosur të merren mbledhjen e radhës.
(s.g/GSH/BalkanWeb)Geschrieben von Zogaj Leku am 15.09.2009 um 15:53:

  RE: EURALIUS und OPDAT, die Justiz Missionen der EU in Albanien

Zitat:
Original von Illyri
Die Mission ist jetzt bereits in der Phase II und mit Sicherheit besonders wichtig. Die Resultate aber in der Durchsetzung sind ziemlich mangelhaft, wenn sich einfache Dinge so lange hinziehen.

Missions Team

http://www.euralius.org.al/php/index.php?lang=1


Erfolg dieser Wichtigtuer und Dummschwätzer aus der EU: NullGeschrieben von Zemer-Krasniqi am 24.10.2009 um 12:55:

  RE: EURALIUS und OPDAT, die Justiz Missionen der EU in Albanien

Roland Miklau Chef der Euralius Mission schwafelt wieder mal herum. Die haben Nichts zustande gebracht, trotz EU Gelder auch direkt aus Deutschland an die HSS vor über 15 Jahren ! Man entsendet halt nur recht einfältige Parteibuch Gänger für solche Missionen.

?Euralius?: Shtyrja e gjyqeve, e papranueshme
» Dërguar më: 23/10/2009 - 12:17
Gilmana Bushati

Më takon mua të flas për gjysmën bosh të gotës?, - e filloi dje fjalën e tij Roland Miklau, kreu i ?Euralius?-it në Shqipëri, mision i cili organizon konferencën ndërkombëtare me temë: ?Sistemi shqiptar i Drejtësisë drejt standardeve europiane?.

http://www.balkanweb.com/gazetav5/artikull.php?id=67686


Die absolut höchste Priorität hat die Justiz Reform, wobei sich die Immunität der Richter und Staatsanwälte als falscher Weg erwies. Die bereicherten sich nachdem man sogar Immunität hatte noch mehr im Amte.

Helmut Lohan und Topi zur Reform der Justiz

http://www.youtube.com/watch?v=Jac88dh59Z0Geschrieben von CrniLabudovi am 30.10.2009 um 20:32:

  RE: EURALIUS und OPDAT, die Justiz Missionen der EU in Albanien

*** OSCE Presence in Albania offers seminar for judges and prosecutors on alternatives to imprisonment ***

SHKODRA, Albania, 30 October - A seminar for judges and prosecutors on the use of sentences that do not involve imprisonment, organized by the OSCE Presence in Albania in co-operation...

Full text: http://www.osce.org/item/41084.html


Forensoftware: Burning Board 2.3.6, entwickelt von WoltLab GmbH