Balkan Forum (http://www.balkanforum.org//index.php)
- Balkan Forum (http://www.balkanforum.org//board.php?boardid=1)
-- Sonstiges (http://www.balkanforum.org//board.php?boardid=11)
--- Sokol Kociu, Berbella und Frederik Durda (http://www.balkanforum.org//thread.php?threadid=347)


Geschrieben von CrniLabudovi am 23.03.2007 um 20:10:

  Sokol Kociu, Berbella und Frederik Durda

ALBANIAN CRACK-DOWN ON TRAFFICKERS

A senior Albanian official has been implicated in a major drug trafficking
operation.

By Llazar Semini in Tirana

Albanian police have launched a nationwide search for a senior judicial
figure wanted in connection with an alleged international drug-trafficking
operation.

The case has caused a sensation in Albania, with new twists in the scandal
reported on a daily basis.

Senior security force officials declared last week that they will do their
?utmost? to find Sokol Kociu, chief investigator in the Prosecutor-General?s
office, who went into hiding last week after a warrant was issued for his
arrest.

He is the most senior official to be accused of high-level involvement in
mafia crime, according to the Prosecutor-General, Arben Rakipi.

Kociu was charged on February 18 of participating in what police have
described as a major criminal cartel, turning over around $400 million a
year, which aimed to turn Albania into a heroin distribution base for
Western Europe.

Earlier this month, police arrested Kociu?s alleged accomplices, Albanian
businessmen, Frederik Durda and Arben Berballa. Other suspected members of
the cartel were simultaneously detained in Colombia, Spain, Greece and
Italy. The arrests followed a two-year international police investigation,
in which some 10,000 telephone calls are reported to have been tapped.

Durda and Berballa are alleged to have secured a $5 million dollar deal to
smuggle 40 tonnes of heroin from Colombia to Albania for processing.
Consignments of the drug were then to be flown to Russia and shipped across
the Adriatic Sea to Italy.

Rakipi said he had long suspected Kociu, but became convinced of his links
with the cartel after he was found in Berballa?s car as the latter was being
arrested on February 2. The judicial investigator subsequently denied that
he had any involvement in drug-trafficking and accused Rakipi of corruption.

Kociu claimed the prosecutor-general had violated tender procedures in
awarding Berballa?s brother a contract to computerise his office. This,
Kociu claimed, enabled Berballa to glean vital intelligence on judicial
investigations.

Rakipi?s office strenuously denied the charge and subsequently began
releasing details of Kociu?s alleged involvement in the drug-trafficking
ring, which culminated in the warrant for his arrest.

The cartel?s apparent plans to smuggle heroin into Albania was exposed last
August when the US Drug Enforcement Agency intercepted a ship carrying four verwirrt The Ship Name "Privileg"
tonnes of heroin in Venezuela.

Albanian prosecutors believe it was bound for Spain where a vessel owned by
Durda was to pick up the consignment and ferry it to Albania. They say the
final leg of the journey was to be made by his powerful speedboat.

"SIA!
Prosecutors are almost daily revealing more and more details of the alleged
trafficking plan. They say they are also looking into possible links between
the cartel and a series of Mafia-style murders over the last two years.

Tirana sees the break-up of the drugs cartel as a vindication of its
conviction that traffickers operating out of Albania are not working in
isolation but are part of international crime organisations.

?At last the international community has realised that trafficking is not
just an Albanian phenomenon, ? said interior minister Ilir Gjoni in an
article sent to different newspapers on Sunday.

Rome, which has in the past criticised Tirana for not doing enough to curb
trafficking, has been quick to praise Albania for its role in breaking up
the cartel.

Both countries acknowledge, however, they?ve got a long way to go before the
flow of drugs from Albania to Italy - one of the main narcotic routes into
Western Europe - is stemmed. On an almost nightly basis, powerful Albanian
speedboats head across the Adriatic towards the Italian coastline, carrying
illegal immigrants and drugs. The boats are rarely intercepted, as they are
too quick for both countries? coastal vessels. With help from the Italian
authorities, Tirana?s record in thwarting the mafia has steadily improved
over the last year. Since last November, scores of traffickers have been
arrested, while large numbers of illegal immigrants detained and substantial
consignments of drugs confiscated.

The authorities in Tirana are concerned at the growth and influence of the
Albanian traffickers, revealing this week an apparent mafia plan to get
involved in politics and government.

Officials claim the criminals were preparing to sponsor candidates in the
forthcoming general election and create their own political party and media
group.

Next month, Tirana, Bonn, Rome and Athens plan to open an Albania-based
regional bureau dedicated to the fight against trafficking. At the same
time, Tirana has been keen to root out corruption within the police force.
So far this year, nearly 60 officers have been fired for a variety of
offences.

Tirana wants to overhaul the suspect reputation of its police force and
judiciary both to fight the traffickers and improve its prospects of one day
becoming a member of the European Union.

Llazar Semini is IWPR country coordinator in Albania.

http://listserv.buffalo.edu/cgi-bin/wa?A2=ind0102&L=justwatch-l&D=0&P=108907Geschrieben von lupo am 20.04.2007 um 19:31:

  RE: Sokol Kociu, Berbella und Frederik Durda

?Kokaina?, rigjykim për Hadërgjonajn


?

Din Gjonaj, një prej katër të dënuarve të procesit ?Kokaina?, do të rigjykohet sërish nga Kolegji Penal i Gjykatës së Lartë. Ky është vendimi nr. 14, datë 17.04.2007, i Gjykatës Kushtetuese, e cila ka vendosur pranimin e kërkesës së paraqitur nga Gjonaj(Hadërgjonaj). Ky i fundit ka ankimuar vendimin e tre shkallëve të gjyqësorit, të cilat në fund kanë vendosur dënimin e tij me 9 vjet burgim për pjesëmarrje në organizatë kriminale, me qëllim trafikimin ndërkombëtar të lëndëve narkotike. Sipas kërkesës së Gjonajt, ai pretendon se është dënuar më shumë nga sa e parashikon neni, në bazë të cilit ai ishte shpallur fajtor.
Më konkretisht, në vendimin më të fundit të Gjykatë së Lartë, ndaj Din Gjonajt është zbatuar dispozita me masën më të rëndë të dënimit, duke e dënuar me 9 vjet burgim. Por gjatë kohës së gjykimit, ligji nr. 9275, datë 16.09.2004, ka ndryshuar nenin 333, në bazë të cilit ishte dënuar Gjonaj, duke parashikuar në paragrafin e dytë një dënim më të ulët, nga 4 deri në 8 vjet. Ky paragraf i atribuohet pikërisht personave që kanë pasur dijeni për organizatën kriminale, por që nuk kanë kryer veprime konkrete për kryerjen e krimeve. Pikërisht nga gjykimi që i është bërë Gjonajt, ai ka rezultuar se nuk ka kryer veprime konkrete në kuadër të organizatës kriminale, dhe si i tillë duhej të përfitonte nga ndryshimet e pësuara në nenin 333, në zbatim të parimit kushtetues, se ligji penal favorizues ka fuqi prapavepruese. Në bazë të këtij argumentimi, Gjykata Kushtetuese ka vendosur të rikthejë për rigjykim në Gjykatën e Lartë, Din Gjonajn, pasi atij i janë shkelur të drejta kushtetuese gjatë gjykimit të zhvilluar ndaj tij.
Të tjerët
Kërkesa për gjykim të parregullt dhe shkelje të të drejtave kushtetuese kishin depozituar pranë Gjykatës Kushtetuese edhe të dënuarit e tjerë të procesit ?Kokaina?, Sokol Koçiu, Arben Bërballa dhe Frederik Durda. Secili prej tyre ka pretenduar se janë prezumuar fajtorë nga Gjykata, pasi janë gjykuar për një nen, i cili nuk ka ekzistuar në kohën kur është kryer vepra penale. Gjithashtu, ata kanë pretenduar se provat dhe dëshmitë e marra nga organi i akuzës dhe të pranuara nga gjykatat janë marrë në mënyrë të paligjshme. Por togat e zeza të Gjykatës Kushtetuese kanë vendosur t?i rrëzojnë këto kërkesa, pasi akuzat për të cilat janë shpallur fajtor dhe masat e dënimit, parashikoheshin edhe në nenet përkatëse, edhe para ndryshimeve të bëra në Kodin Penal.
Dënimet
Gjykata e Tiranës, me vendimin nr. 356, datë 14.04.2003, ka deklaruar fajtor Sokol Koçiu, për veprat penale të organizimit dhe drejtimit të organizatave kriminale me qëllim trafikimin e narkotikëve, krijimit të bandës së armatosur dhe organizatës kriminale si dhe falsifikimit të letërnjoftimeve apo vizave, duke i caktuar një dënim përfundimtar prej 15 vitesh burgim. Frederik Durda dhe Arben Bërballa, krahas disa veprave të tjera, jan¸ deklaruar fajtor për veprat penale të organizimit dhe drejtimit të organizatave kriminale, me qëllim trafikimin e paligjshëm të narkotikëve si dhe të krijimit të bandës së armatosur dhe organizatës kriminale, duke u d¸nuar respektivisht, Durda me 16 vite burgim dhe Bërballa 15 vite burgim. Ndërsa Din Gjonaj ¸sht¸ deklaruar fajtor p¸r vepr¸n penale të krijimit të bandës së armatosur dhe organizatës kriminale dhe është dënuar me 9 vjet burgim. Vendimi i dhënë nga Gjykata e Shkallës së Parë së Tiranës, është lënë në fuqi edhe nga dy gjykatat e tjera, ajo e Apelit dhe nga Gjykata e Lartë. Në këtë proces u dënua edhe Vehbi Hysi, i cili më pas ka vdekur në spitalin e burgut.

http://www.balkanweb.com/gazetav4/index.php?id=11174

Gjonaj(Hadërgjonaj) ist die Nr. 4 und hatte zusammen mit einem Schweizer Schmidt, die Diskothek "Albania" in Tirana.Geschrieben von Zogaj Leku am 06.10.2007 um 09:42:

  RE: Sokol Kociu, Berbella und Frederik Durda

The Gangsters' Paradise

The motherland is a nest of drug traffickers, weapons dealers and people smugglers. No wonder nobody talks any more about a Greater Albania

By Joshua Hammer
NEWSWEEK
..................

A 'COWBOY' FOR POLIECE CHIEF

The Albanian government has tried, fitfully, to regain control of Vlore. In 1998 the Interior minister made what seemed an inspired move: he appointed Sokol Kociu, 41, police chief. A burly career cop from northern Albania, 'Kociu was a cowboy,' says one colleage. Three months after arriving in Vlore, Kociu's team swept down on a beachfront garage and captured six mafia speedboats. In revenge, gangsters kidnapped the chief and held him at gunpoint on an island until he agreed to release the boats.

The kidnapping made Kociu a legend in a country starved for heroes. A few months later his longtime friend and colleague, Prosecutor General Arben Rakipi, hired him to be the country's top judicial investigator, based in the capital, Tirana, where he would lead the government's fight against corruption. His career flourished: Kociu broke up a scheme by airport officials to extort fees from Kurdish refugees to land in Albania. His family spent Sundays with Rakipi cavorting at a heavily guarded beach complex once used by top officials from the regime of Stalinist dictator Enver Hoxha.

But like many Albanian officials, Kociu apparently succumbed to the same shadowy forces he had pledged to destroy. Early last year, say Italian investigators, he was enlisted in a scheme by two Albanian businessmen to ship Colombian cocaine to Albania?then smuggle it out to Western Europe and Russia. Kociu allegedly secured phony passports for the businessmen, met secretly with Colombian drug traffickers and made visits to Porto Palermo, an old naval base near Vlore, allegedly to secure a landing point for the cocaine. But Italian authorities discovered the plot and in late February Rakipi issued an arrest warrant for Kociu.

....................

http://forum.politik.de/forum/archive/index.php/t-27024.htmlGeschrieben von lupo am 06.10.2007 um 10:36:

  RE: Sokol Kociu, Berbella und Frederik Durda

Zitat:
Original von Zogaj Leku
The Gangsters' Paradise


A 'COWBOY' FOR POLIECE CHIEF

The Albanian government has tried, fitfully, to regain control of Vlore. In 1998 the Interior minister made what seemed an inspired move: he appointed Sokol Kociu, 41, police chief. A burly career cop from northern Albania, 'Kociu was a cowboy,' says one colleage. Three months after arriving in Vlore, Kociu's team swept down on a beachfront garage and captured six mafia speedboats. In revenge, gangsters kidnapped the chief and held him at gunpoint on an island until he agreed to release the boats.
L]


Das war damals die gut inzenierte Show des Sokol Kociu, der im übrigen mit einer Deutschen Frau wie Frederic Durda ebenso verheiratet ist.Geschrieben von CrniLabudovi am 23.04.2008 um 15:53:

 

Sokol Kociu prozessiert immer noch, weil er die 15 Jahre Gefängnis nicht akzeptieren will.

Sokol Kociu kerkon ulje denimi

E Merkure, 23 Prill 2008

Nuk heq dore nga kerkesa per ulje denimi dhe liri i denuari i procesit ?Kokaina?, ish- oficer i Policise Gjyqesore ne Prokurorine e Pergjithshme. Sokol Kociu, i denuar 15 vjet heqje lirie per vepren penale te ?trafikut te lendeve narkotike?, kerkon nga Gjykata e Tiranes te fitoje lirine e tij me cdo kusht. Pas pushimit te kerkeses se tij per amnisti ne dhjetor te vitit te kaluar, per mungese ne seancen gjyqesore, Kociu kete here ka kerkuar qe Gjykata e Faktit Tirane t?i ule denimin. Diten e djeshme eshte hedhur edhe shorti elektronik, i cili i ka rene per shqyrtim gjyqtares Fatmira Hajdari. Kerkesa e bere nga Kociu do te shqyrtohet ne ditet ne vazhdim, ku edhe do te vendoset nese do te pranohet apo jo ulja e denimit ne masen deri ne 90 dite.


http://www.kohajone.com/html/artikull_23747.htmlGeschrieben von freethinker am 03.05.2008 um 19:34:

 

Aber warum wurde im Februar 2001 Sokol Kociu und Co. überhaupt verhaftet, welche ungestört sogar aus den U-Boot Tunneln in Porto Palermo heraus, mit ihren Schnellboot "SIA" heraus, Schmuggler Fahrten nach Sizilien machen konnten!

Aufschluß gibt eine Mega heiße Story, das in Wirklichkeit Sokol Kociu als Verräter in hoch geheimen Staats Sachen als "Verräter" fallen gelassen wurde, durch den Albanischen Geheimdienst, der mit dem CIA durch Geheim Verträge (Unterschrift Staats Präsident Rexhep Meidani) verbunden ist.

Als Mitglied hoch geheimer Mord Aufträge im Geheimdienst und im Büro der General Staatsanwaltschaft teilte Sokol Kociu 2 Wochen vor seiner Verhaftung folgendes über eine Presse Erklärung der Oppositions Partei, vom 6.Februar 2001 mit:


Der Auftrags Mörder Fatmir Haklaj für den Politischen Mord an dem Politiker Azem Hajdari im September 1998, wurde auf Befehl vom Geheimdienst Chef Fatos Klosi und dem (Fatmir Haklaj -Mörder auch eines Polizei Inspektors in Miritide) Staatsanwalt aus dem Büro des General Staatsanwalt Herrn Agim Tirana umgebracht. Herr Sokol Kociu war bei diesem Gespräch dabei und weitere Details dazu in der damaligen Presse Erklärung.

Weiterhin outete Sokol Kociu ebenso, das Agim Tirana Mit-Auftrags Geber auch für die Ermordung des Kosovo Militärs Chef Ahmet Krasniqi im August 1998 war.

Der Mord an Ahmet Krasniqi, war der Beginn einer Mord Serie in Albanien gegen Leute von Rugova und gegen UCK Kommandanten, welche sich nicht den Todes Schwadronen des Hashim Thaci und Ramuz Haradinaj unterstellen wollten. Diese Morde allein in Durres ca. 50 und in Tirana ebenso Viele bleiben wohl in der Geschichte ungeahndet.


Geschrieben von lupo am 13.06.2008 um 09:36:

 

Zitat:
Original von saratoga


Der Mord an Ahmet Krasniqi, war der Beginn einer Mord Serie in Albanien gegen Leute von Rugova und gegen UCK Kommandanten, welche sich nicht den Todes Schwadronen des Hashim Thaci und Ramuz Haradinaj unterstellen wollten. Diese Morde allein in Durres ca. 50 und in Tirana ebenso Viele bleiben wohl in der Geschichte ungeahndet.

Man muss ja nur nachlesen, was Deutsche Politiker damals ueber Albanien schrieben und ihre Lobby Verbaende und mit welchen Leuten die Deutsche Botschaft damals trotz aller Warnungen Geschaefte machen ueber das GTZ und das BMZ , Verbrecher Kartell in Albanien und mit Illir Meta! Immer dabei kriminelle Deutsche Politiker, welche alle Warnungen auch ueber den Visa Verkauf schon damals ignorierten und ein Terror Verbrecher Regime in Albanien etablierten mit ihren Kosovo und Albanischen Verbrecher Banden. Die Zusammen Arbeit ist sehr lukrativ, denn man arbeitet auch in 2008 zusammen.


Kurz gesagt: Man kann in Web Archiven nachlesen, was da für Lügen über eine angebliche Stabilität und Wirtschafts Chancen verbreitet wurden, von den Geschäfte Machern, obwohl das CIA Fact buch und EU Reporte etc.. extrem warnten, das Regierungs Leute, direkt zur OK gehören.Geschrieben von Zogaj Leku am 18.09.2008 um 15:26:

 

Jetzt werden nochmal die alten ARtikel gebracht der alten Interpol, DEA, FBI Ermittlungen über eines der grössten Kokain Kartells der Welt um Sokol Kociu!

Die Gelder wurden über Western Union tranferiert, was jeder Geheimdienst damals wusste und weshalb im Kosovo umgehend 35 WesternUniion Filialen aufgebaut wurden, damit die Geldwäsche ungehindert auch weiter funktionieren kann. Und aus dem genannten Grunde, sind auch alle Geldwäsche Gesetze ein Witz, denn die City Bank ist ebenso eine der wichtigsten Drogen Geldwäsche Stellen, genauso wie die American Bank of Albania. Bei selbiger Bank war Gründungs Mitglied der berüchtige Verbrecher Fund, AAEF mit welchem natürlich die Kriminellen um den DAW, der Botschaft, KfW und Hochtief bestens zum Zwecke der Geldwäsche zusammen arbeiten.


Shkatërrohet super-rrjeti i trafikut të kokainës

8/09/2008 - 09:03
?

ROME Me 200 arrestime në Itali dhe Amerikë, i është shpallur luftë një prej organizatave më të përgjakshme të narko-trafikut në botë, asaj të meksikanëve Los Zetas, të cilët janë përgjegjës që prej fillimit të vitit për 2700 vrasje dhe trafikun e njëqind tonelatave kokainë të drejtuara në SHBA. "Los Zetas" furnizonin edhe 'ndrangheta-n kalabreze, veçanërisht krahun e Schirripa-s, që në Nju Jork kishin edhe një piceri. Me këtë grup mendohet të ketë pasur lidhje edhe Sokol Koçiu, ish-shefi i policisë Gjyqësore në Prokurorinë e Përgjithshme, që gjendet në qeli i akuzuar për trafik ndërkombëtar droge.
Autoritetet e drejtësisë në Itali dhe në veçanti karabinierët e Ros, kanë ndaluar 16 persona në Nju Jork, vëllezërit Vincenzo dhe Giulio Schirripa, si dhe Cristopher Castellano, i quajtur Cris dhe Javier Guerrero", - shkruan e përditshmja italiane "La Reppublica". Në Itali janë ndaluar bashkëshortët Giulio Schirripa e Teresa Roccisano dhe vajza Anna Maria (motra e Giulios dhe Vincenzos). Në Siderno është ndaluar Pietro Commisso dhe në Valdagno është ndaluar edhe Diego Lamanna. Krahu i Schirripa-s, që importonte nga Los Zetas dhjetë kg kokainë në muaj, bënte pjesë në një "konsorcium" të krahëve të 'ndrangheta-s (mes të cilëve Coluccio, Aquino, Macrì), që ishin në gjendje të lëviznin lirisht ngarkesat e kokainës prej mijëra kilogramësh çdo herë.
Për të transferuar paratë jashtë shtetit, grupi përdorte qarkun e Western Union dhe një zyrë marrëse të Marinës në Gioiosa Jonica. Operacioni ku morën pjesë edhe karabinierët e Ros është koordinuar nga Dea, FBI, policia meksikane që së bashku shkatërruan trafikun e drogës mes Amerikës së Jugut, (vend prodhues) Meksika (vend i transportit), dhe SHBA, Kanada, Europë, vende ku kokaina shpërndahej.
Hetimet e karabinierëve dhe prokurës së Reggio Calabrias provuan lidhjen mes grupeve kalabreze dhe kartelit të Gjirit, të cilit grupi Schirripo i ishte drejtuar pas arrestimit të furnizuesit të tyre historik, Luis Calderon, me pseudonimin 'Tio'.
Grupet kishin arritur të lidheshin me narkotrafikantë si Christoper Castellano e Ignacio Diaz, Los Zetas, organizata paramilitare meksikane që ishte përgjegjëse për trafikun e tonelatave të tëra kokainë, metamfetamina e marijuana, të drejtuara nga SHBA në Europë, Itali, Spanjë dhe Holandë. Hetimi italo-amerikan dokumentoi se si karteli i Gjirit kishte ngritur skuadra mercenarësh paraushtarakë për të siguruar kontrollin e pjesës jugore të vendit në kufirin me SHBA-në. Mes personave të arrestuar në Meksikë janë edhe tre krerët e Kartelit të Gjirit, që hynë në organizatë pas arrestimit në mars 2003 të Osiel Cardenas Guillen. Operacioni i sotëm është epilogu i një hetimi kompleks që çoi në arrestimin në Kanada më 7 gusht, të Giuseppe Coluccios, eksponent i spikatur i grupit homonim dhe që ndodhej në listën e 30 të shumëkërkuarve në Itali. Coluccio është dëbuar nga Kanadaja sepse kishte shkelur ligjet e emigracionit; ishte kapur me dokumente false. Sapo mbërriti në Itali, iu njoftua masa e arrestit e lëshuar nga autoritetet italiane. Hetuesit amerikanë, që verifikuan një lëvizje prej njëqind tonelatash kokainë në muajt e fundit sekuestruan edhe 15 mijë kilogramë drogë. Transporti i drogës kryhej edhe me nëndetëse.
Në të kaluarën janë shfaqur lidhjet mes 'Ndrangheta-s si dhe organizatave paramilitare kolumbiane Farc dhe Auc. Kontrollet e policisë ndërkombëtare në aeroporte dhe porte detyruan prodhuesit kolumbianë të gjejnë territore të reja për të transportuar kokainën, si në Meksikë për shembull. Ja pse kriminaliteti kalabrez i ka spostuar trafiqet nga Kolumbia në Kartelin e Gjirit, duke hyrë në kontakt me "Los Zetas", nëpërmjet ndërmjetësve. Hetimet italiane u koordinuan nga Nicola Gratteri. Karabinierët e Ros mbajtën nën kontroll për disa muaj familjen Schirripa. Karabinierët arritën të filmojnë narkotrafikantët kalabrezë ndërsa fshihnin një pjesë të drogës (rreth tre kilogramë kokainë), në një pyll në Gioiosa Jonica.

http://www.balkanweb.com/gazetav4/index.php?id=43678Geschrieben von Zemer-Krasniqi am 09.12.2008 um 19:10:

  RE: Sokol Kociu, Berbella und Frederik Durda

Zitat:
Original von lupo
?Kokaina?, rigjykim për Hadërgjonajn

.......

http://www.balkanweb.com/gazetav4/index.php?id=11174

Gjonaj(Hadërgjonaj) ist die Nr. 4 und hatte zusammen mit einem Schweizer Schmidt, die Diskothek "Albania" in Tirana.


Der Typ heisst ebenso Mentor Haderdzonaj in einem BND Bericht auf Seite 23 unten und hatte beste Verbindungen zur Kosovo Terroristen Mafia. Sokol Kociu war ein Bindeglied in den Albanischen Polizei und Militär Apparat, denn er konnte das Tunnel für sein Schmuggler Boot SIA nutzten im Marine Stützpunkt Porto Romana.

http://www.juergen-roth.com/BNDKosovo.pdfGeschrieben von Pinki am 17.01.2009 um 11:56:

 

Sokol Kociu war direkt der Albanische Geheimdienst SHIK, SHIS etc. vor Ort und als er verhaftet wurde, haben umgehend die Italiener auch dem Geheimdienst Chef des Hafens von Durres: Ramadan Paja verhaften lassen und dafür gesorgt, das seine Leute Hafen Verbot erhalten.


Und wieder einer der von Sokol Kociu angeheuerten Super Verbrecher des Albanischen Geheimdienstes verhaftet, wegen Menschen- Drogenschmuggel.

da könnte man hundert links bringen.

Ish-funksionari i SHISH-it ndalohet me urdhër të prokurorisë së rrethit që e akuzon për favorizim trafiku

Durrës, ndalohet shefi i SHISH-it të portit

Ramadan Paja i arrestuar dhe i liruar nga drejtësia italiane ndalohet në portin shqiptar

DURRËS- Policia shqiptare ndalon sapo mbërrin në portin e Durrësit ish- shefin e SHISH-it të këtij porti Ramadan Pajën, i cili u arrestua pak javë më parë në Itali dhe tashmë i liruar nga drejtësia italiane. I liruar nga

http://www.shekulli.com.al/rrethet/26prill2003/durres.htm

Also UCK, PKC,AKSH Terrorbanden.

Wir können Euch nicht alle sofort verhaften, denn die Gefängnisse sind überfall schon von diesen Albanischen Geheimdienst Leuten und UCK Verbrechern voll!!!!Aber auf Euch wartet ja noch die Predator Drohne mit einer Rakete um Euch Terroristen zu pulverisieren.Geschrieben von Zemer-Krasniqi am 21.03.2009 um 09:21:

 

Der erste grosse Italienische Sonder Einsatz in Albanien: Die Interpol Aktion Orinoko, wo das Sokol Kociu Umfeld festgenommen wurde und die Boots Reparatur Werft in Skhozet der Italienischen - Albanischen Mafia beschlagnahmt wurde.Das Foto zeigt direkt die Zufahrts Kontrolle zum Hafen Durres, mit dem Hintergrund des längst abgerissenen Lokals "Kosovo", wo Top Verbrecher Banden aus dem Kosovo sich illegal direkt am Hafen Süd Eingang nieder gelassen hatten, als Verteil Stelle von Drogen. Jeder der wollte, konnte dort gegen cash jede Menge Drogen abholen und dann auf die Fähren gehen. Polizei und Verbrecher waren damals identisch in Albanien unter der Regierung der Skrapar Bande von Ilir Meta und Fatos Nano, weil man alle Polizei Posten direkt die Verbrechen Bande auch aus dem Kosovo verkaufte unter den Innenministern: Petric Koci, Neritan Ceka, Spartak Poci, Perikla Teta (Bruder sitzt wegen Mordes im Gefängnis), Gjoni, usw..Geschrieben von CrniLabudovi am 20.05.2009 um 18:03:

 

URL: http://balkanweb.com/index.php?id=37863
"Kokaina", Gjykata e Tiranës liron Sokol Kociun
(Dërguar më: 20/05/09) Lirimi i tij erdhi në kushtet e përfitimit të uljes së dënimit për sjellje të mirë, favorizuar nga fakti që nuk ka qënë asnjëherë i dënuar. Kociu u dënua nga Gjykata e Tiranës me 12 vjet heqje lirie për ?trafik lëndësh narkotike? e "pjesëmarrje në organizatë kriminale".

TIRANE- Liri me kusht për Sokol Koçiun, një nga të dënuarit për trafik droge të procesit "Kokaina". Vendimi është marrë sot nga Gjykata e Shkallës së Parë në Tiranë, për ish?oficerin e Policisë Gjyqësore pranë Prokurorisë së Përgjithshme.
Sokol Koçiu, është një nga të pandehurit e çështjes ?Kokaina?. Ai u dënua nga Gjykata e Tiranës me 12 vjet heqje lirie për veprën penale të ?trafikut të lëndëve narkotike? dhe "pjesëmarrjes në organizatë kriminale".
Ish- oficeri i Policisë Gjyqësore të Prokurorisë së Përgjithshme, Sokol Koçiu, vuajti në burg pjesën më të madhe të dënimit, ndërsa i kishin mbetur afro 2 vjet të tjera burgim.

Lirimi i tij erdhi në kushtet e përfitimit të uljes së dënimit për sjellje të mirë, favorizuar nga fakti që nuk ka qënë asnjëherë i dënuar. Vendimi i sotëm për lirimin me kusht të Sokol Koçiut u dha nga gjyqtari, Arben Micko.
Gjatë periudhës së mbetur të dënimit të dhënë, Koçiu nuk duhet të përfshihet në asnjë hetim apo akuzë penale në të kundërt duhet të rikthehet në qeli.
(e.n/News24/BalkanWeb)
Die von der Bevölkerung im März 1997 gesprengte Villa von Sokol Kociu in Durres am Königs Berg linksGeschrieben von CrniLabudovi am 23.07.2009 um 03:14:

 

Obwohl es sich um einwandfreie Italienische Interpol Aktionen handelte, geht Sokol Kociu sogar vor den DU Gerichtshof

Strasburgu për ?Grorin?,reagojnë avokatët
» Vendosur: 22/07/2009 - 08:06
?

TIRANE - Dy javë pas vendimit të Strasburgut për heqjen e dënimit të përjetshëm për Arben Grorin, dy avokatët e tij Ardian Kasapi dhe Sokol Koçiu interpretuan atë për mediat gjatë një konference për shtyp paraditen e djeshme. Sipas Gjykatës Europiane, të cilës iu referuan dy avokatët, më 7 tetor të këtij viti pritet që vendimi të bëhet përfundimtar dhe zbatimi i tij do të mbikëqyret drejtpërdrejt nga Komiteti i Ministrave të Këshillit të Europës. Sipas avokatëve, në dispozitivin e këtij vendimi Strasburgu ka gjetur si shkelje të nenit tre të Konventës, lidhur me trajtimin çnjerëzor të Grorit nga ana e autoriteteve kompetente shtetërore. Po kështu Strasburgu e ka cilësuar arrestimin e tij dhe paraburgimin të padrejtë, ndërkohë që është shprehur se ndaj Grorit nuk është zhvilluar një proces i rregullt e ligjor. Po kështu, Strasburgu ka argumentuar se Grori është penguar në të drejtën e vet, për ankim në Gjykatën Europiane lidhur me sëmundjen e tij. Në fund gjykata ka vlerësuar si burgim të padrejtë për Grorin periudhën 15 maj 2002 ? 20 dhjetor 2003, të cilën e ka konsideruar si burgim që është bërë për llogari të njohjes dhe konvertimit të vendimit italian. Në lidhje me të gjitha këto, gjykata vendosi që shteti shqiptar deri më datë 7 janar 2010, t?i paguaj aplikantit 8 mijë euro për dëm jo material dhe 7 mijë euro për kosto dhe shpenzime. Ratifikimi i Konventës nga shteti shqiptar bën që ky vendim të ekzekutohet menjëherë dhe në mënyrë të drejtpërdrejtë nga shteti shqiptar. Ndërkohë, sipas dy avokatëve, Koçiu dhe Kasapi, lidhur me jurisprudencën shqiptare, vendimi për Grorin konsiderohet si vendim ?pilot-model?, çka do të thotë që të gjitha çështjet analoge që janë në pritje të shqyrtimit apo shqyrtim e sipër do të zgjidhen në frymën e këtij vendimi. Kështu, sipas tyre, të gjitha njohjet dhe konvertimet e vendimeve penale të huaja nga gjykatat shqiptare, të cilat në themel kanë marrëveshje ndërkombëtare të paratifikuara nga shtetet respektive, konsiderohen të paligjshëm dhe duhen prishur në bazë të instrumenteve të ankimit të garantuara nga shteti shqiptar, ndërkohë e njëjta gjë do të ndodhë edhe me vendimet shqiptare për qytetarë të huaj, të mbështetura në marrëveshje të paratifikuara. fa.ma.Geschrieben von Zemer-Krasniqi am 25.09.2009 um 18:15:

 

Die Interpol aktion "Journey" und "Orinoko" operierte gleichzeitig in Venezuella und in Albanien. 2 Schiffe wurden beschlagnahmt und 10 Tonnen Kokain, und insgesamt verschiffte die Gruppe 40 Tonnen Kokain im Jahr.

Der Autor kannte Sokol Kociu (aus der Administration Durres damals) , Frederic Durda persönlich und da Beide Deutsche Frauen hatten, sogar seine Deutschen Verwandten, welche kurz vor dem Zusammenbruch 1997 nach Albanien mit der Fähre reisten.

Die beschlagnahme des Schmuggler Bootes "SIA" damals war eine ganz grosse Sache und Schwer bewaffnete Italiener kontrollierten damals die Zufahrten des hafens Durres, wo sowieso die "San Marco" Division lag, wohin das Schmuggler Boot verbracht wurde.

Das Boot wurde wegen einer Reparatur nach Durres gebracht und sollte in der Mafia Werft in Skhozet repariert werden. Das war dann selbst den Italienern zu dreist.


Damalige Aktion der Italiener am Hafen von Durres


9 Febbraio 2001
Vengono resi noti i risultati di un\'operazione, chiamata \"Journey Italia\", contro un¹organizzazione di trafficanti di cocaina, che ha coinvolto le polizie di sette paesi, con un particolare impegno dei carabinieri del Ros, e coordinata dalla Procura di Lecce con la collaborazione della Procura generale di Tirana. Sono state arrestate 21 persone e sequestrate 10 tonnellate di cocaina e 2 navi. La cocaina, proveniente dalla Colombia, veniva nascosta in rifugi sulle sponde del fiume Orinoco in Venezuela, da lì spedita, con navi aventi comandante ed equipaggio greco, in Albania come base per lo stoccaggio e per la distribuzione in Europa. L¹accordo tra i trafficanti prevedeva l\'invio di 40 tonnellate di cocaina all¹anno. A capo dell¹organizzazione c\'¹erano i colombiani Victor Manuel e Miguel Mejia Munera, del cartello di Medellín, il ricco possidente venezuelano Ivan La Vega, gli albanesi Frederick e Aleko Durda. E\' indagato il capo della polizia giudiziaria albanese Sokol Kociu, sorpreso sull\'auto dei due trafficanti albanesi arrestati. A Milano una società di import-export doveva riciclare i proventi del traffico. Ne facevano parte Lida e Luigi Cestari e la bancaria Selene Pugliese.

Trovato nelle campagne di Alcamo (Tp) il cadavere carbonizzato del giovane muratore pregiudicato Stefano Daidone, del quale i familiari avevano denunciato la scomparsa.

http://www.centroimpastato.it/php/crono.php3?month=2&year=2001Geschrieben von freethinker am 29.06.2010 um 08:45:

 

Albania to give seized property to families of drug victims

28/06/2010

TIRANA, Albania -- Interior Minister Lulzim Basha announced on Saturday (June 26th) that Albania will give property seized from drug traffickers to families with a drug victim at home. Marking International Day Against Drugs, Basha said that Albania's front against drugs involves all institutions. There are about 30,000 drug users in Albania, including 10,000 using heroin. (Top Channel, News 24, Ora News - 26/06/10)Geschrieben von lupo am 02.11.2010 um 15:04:

 

Sokol Kociu war der Chef auch des Super Polizisten Mörder Dritan Dajti, der in mehrere Morde verwickelt ist. Heute ist er wieder frei und gibt sogar TV Interviews! Sokol Kociu ist der Motor, für alle kriminellen Banden im Raum Durrres und Führer der 30 km illegalen Bauten der Albaner Mafia in Plepa, Pista Ilyria, Golem usw.. bei Durres. Die Morde an 4 hohen Polizisten, hat einer seiner Unter Capos ausgeführt: Dritan Dajti, wo anscheinend ein prominenter Mittäter aus der POlitik wieder mal hinweg gefälscht und manipuliert wird. Sokol Kociu, arbeitet heute an der privaten US Universität Kristal als Dozent! Er gehört zu den wenigen intelligenten Leuten, die je hohe Stellungen erreichten.Geschrieben von CrniLabudovi am 04.04.2011 um 20:37:

  RE: Sokol Kociu, Berbella und Frederik Durda

Sokol Kociu, Ferdinand Durda, waren vor allem Gross Drogen Importeure und verteilten nur an Gross Drogen Verteiler. Sokol Kociu, baute das System massiv auf, auch rund um die Geldwäsche an den Stränden von Durres, wo die angeheuerten Drogen Verteiler des Kosovo, ebenso angesiedelt wurden auch als Hotel Durchgangs Station für Frauen nach Italien und Vlore, wie Bus Unternehmen, welche oft erst in Italien ihre Drogen erhielten, weil die Lieferungen aus der Türkei, direkt nach Italien Raum Modena u.a. gingen.

Im Raum Durres, war vor 15 Jahren schon die Drogen Verteilstelle die Stadt SHIAK bekannt. Hier spielte der Salih Berisha Financier, auch von Ridvan Bode, dem Gjoka clan die Schlüsselrolle. (auch befreundet mit Hekuran Hoxha, als Drogenverteiler in SHIAK)

Schon damals wurde der damalige Zoll Direktor Ridvan Bode finanziert also in 1994, seit 2005 wieder Finanzminister. Andere Minister ebenso, praktisch ganze Regierungen.

Natürlich gibt es mehr Mafia Minister in der Regierung Sailh Berisha, der mit allen wichtigen Verbrecher Kartellen auch des Kosovo eng verbunden ist. Bekannt wurde 2010, u.a. auch Ministerin Majlinda Bregu, und der Chef der Skrapari Bande LSI Partei: Ilir Meta


Mafia Clan of Democratic Party of Albania


Sokol Olldashi - 2005 Innenminister, 2007 Transport Minister

Rechts Ridvan Bode, von der Korce Drogen Mafia mit Sitz in SHIAK finanziert seit 1993, wo er zuerst einmal Zoll Direktor im Hafen Durres wurde und komplett mit der Gjoka Mafia, den kompletten Drogen Umschlag- Verteiler in SHIAK, Fähren in Richtung Italien und damals auch VEFA Fähre nach Patros, kontrollierte.

Bevor: Fatos Nano (Ilir Meta Drug Allegations
......................
Dashamir GJOKA and his clan, residing in the Sallmone village have a criminal record as follows:
??

D. Gjoka has been and is one of the biggest traffickers of women with intent of prostitution to Italy. The chief of the girls in Italy has been a girl from Vlora, named Linda, who is currently Dashi?s wife and they have two children. Her brother Miri works at the Supermarket as chief accountant. D. Gjoka is on record in the State Police for International Drugs Trafficking and Women with intent for prostitution, Murder etc.
The Gjoka Supermarket is the main center for the trafficking of drugs that comes from Turkey and Macedonia and the supply base for many criminal groups in Durres and Tirana and also the location where the cars that will be traveling to Italy and carrying drugs are supplied. Dashi currently owns an armored vehicle which has the licence plate: DR 51 90 C. It must be noted that Dash Gjoka is the main source of supply for all the drugs suppliers in Albania because it is a well known fact that a close friend and financial supporter of I.M, S. Olldashi. The latter meets with Gjoka almost every week. Oftentimes, the Democratic Party MPs Bamir Topi, Ridvan Bode, S. Olldashi etc come to dine or to supply in this supermarket, since they are close friends with Dashi.
The main and most loyal soldier of his is his driver, the citizen Artan Rami Bode, resident in Xhafzotaj, the newphew of the MP Ridvan Bode. He is also engaged in settling jobs for Dashi as far as the drug and women traffic goes, being a key figure. Artan, together with his Dashi?s older brother, Nazmi (called Nexhi) make the rules by smuggling merchandise from the Durres Port, both have been members of the Voting Center commission no.1402 for Mr. Olldashi.
Other friendly relationships of Gjoka are Hekuran Hoxha (Roni) and Fundim Dedja, both sentenced in Italy and other countries, for drug trafficking aimed at the Italian territory. Currently Gjoka is the head of the area Xhafzotaj Commune-Shikaj and even more, where all drug traffickers are supplied only by him. Strong evidence suggests that he has an arsenal of sophisticated weapons in his residence and a high security vault containing millions of Euros in Cash. It must be noted that Gjoka?s drugs goes through the port of Durres and Vlora and almost each cargo that is stopped in Italy is Gjoka?s and all the arrested men are his as well.

??????..

00. DARDAN DOMI, residing in Shijak, currently holds the position of the General Secretary in the Ministry of Interiors, (or Human Resources Director in the MI), former head of the DP of Shijak, head of Team for Mr. Olldashi during the elections in july 2005. The coordinator and brain of all the abovementioned criminal links for Mr. Olldashi and his most loyal men.
..

http://www.albca.com/aclis/modules.php?name=News&file=print&sid=1264

SHIAK Top drug Mafia = Ridvan Bode, Olldashi around the Gjocka, Hoxha family since 1993 and around family Bartolly (Korce, Shiak finacinig Ridvan Bode //, living in USA) Artan Rama Bode,born in Korce , is like the drug chief, for drug contrabande for greece.

siehe auch rund um Hekuran Hoxha in Shiak

und

aus dem Balkanblog rund um Hekuran Hoxha


450 Kilo Heroin nach Italien mit Hilfe der Deutschen Botschaft TiranaGeschrieben von CrniLabudovi am 12.04.2011 um 18:58:

  RE: Sokol Kociu, Berbella und Frederik Durda

Zitat:
Original von CrniLabudovi
ALBANIAN CRACK-DOWN ON TRAFFICKERS

A senior Albanian official has been implicated in a major drug trafficking
operation.

By Llazar Semini in Tirana


Durda and Berballa are alleged to have secured a $5 million dollar deal to
smuggle 40 tonnes of heroin from Colombia to Albania for processing.
Consignments of the drug were then to be flown to Russia and shipped across
the Adriatic Sea to Italy.

Rakipi said he had long suspected Kociu, but became convinced of his links
with the cartel after he was found in Berballa?s car as the latter was being
arrested on February 2. The judicial investigator subsequently denied that
he had any involvement in drug-trafficking and accused Rakipi of corruption.

Kociu claimed the prosecutor-general had violated tender procedures in
awarding Berballa?s brother a contract to computerise his office. This,
Kociu claimed, enabled Berballa to glean vital intelligence on judicial
investigations.

Rakipi?s office strenuously denied the charge and subsequently began
releasing details of Kociu?s alleged involvement in the drug-trafficking
ring, which culminated in the warrant for his arrest.

The cartel?s apparent plans to smuggle heroin into Albania was exposed last
August when the US Drug Enforcement Agency intercepted a ship carrying four verwirrt The Ship Name "Privileg"
tonnes of heroin in Venezuela.

Albanian prosecutors believe it was bound for Spain where a vessel owned by
Durda was to pick up the consignment and ferry it to Albania. They say the
final leg of the journey was to be made by his powerful speedboat.

"SIA!
Prosecutors are almost daily revealing more and more details of the alleged
trafficking plan. They say they are also looking into possible links between
the cartel and a series of Mafia-style murders over the last two years.

L]


Deshalb hiess das Sokol Kociu Schmuggler Boot, (Super Motorisiert 4x 250 HP Mercury Motoren)

SIA = wie CIA ausgesprochen auf Albanisch siehe die Chefs der Drogen Kartelle und des CIA, schon in der Iran Contra Affäre bekannt: CIA Direktor: Frank Wisner, John Negroponte, rund um Georg Soros, wie Georg Bush, Dick Cheney usw..

Ecuador: Aliens beim Drogenschmuggel erwischt?
Kennen sie die DEA?
DEA steht für die US-amerikanische Drug Enforcement Administration, also für die dem US- Justizministerium zugehörige Drogenbekämpfungsbehörde.
Wer sich allerdings näher mit der DEA beschäftigt und sich etwas mehr in der Drogenpolitik bzw. im globalen Drogengeschäft auskennt, wird erkannt haben, daß es sich bei dieser Behörde um Drogenbekämpfung im orwellschen Sinn handelt. Die DEA ist faktisch eine Behörde zur Überwachung und Regulierung des Drogenmarktes.

Der Verteidigungsminister von Venezuela, Ramón Carrizales, erklärte, man habe festgestellt, dass innerhalb der DEA Drogenkartelle tätig seien und dass die Drogenbehörde in der Zeit ihrer Tätigkeit in Venezuela nichts anderes getan habe, als den Drogenhandel zu begünstigen.

teleSUR, 2. April 2009

Die DEA hat sich längst zum Geheimdienst entwickelt und es sickern immer wieder Skandale dieser Behörde in das Blickfeld der Öffentlichkeit durch. Doch selbst, wenn man die Skandale und Verwicklungen der DEA ignoriert, kommt man nicht umhin, festzustellen, daß die DEA als vermeintliche Drogenbekämpfungsbehörde im Ganzen ineffektiv arbeitet und somit ihrem Auftrag nicht gerecht wird. Immense finanzielle Mittel und verbesserte technische Möglichkeiten bringen nicht den Nutzen, den man sich erhofft bzw. für den diese Behörde angeblich eingerichtet wurde. Es ist jedenfalls nicht bekannt, daß die DEA jemals das Hauptquartier des weltgrößten Drogendealers untersucht hat. So weit gehen die Ermittlungen dann doch nicht. Eben, weil die DEA andere Aufgaben zu meistern hat, als die umfassende Drogenbekämpfung.

Regierung: weniger Kokain ohne DEA

Offizielle Zahlen im Kampf gegen Kokain scheinen diese Annahme zu stützen. Seitdem Bolivien auf die Mithilfe der US-Amerikaner verzichtet, habe sich die Menge beschlagnahmter Drogen vervielfacht, so ein jüngster Arbeitsbericht des zuständigen Vize-Ministeriums für den Schutz der Gesellschaft und kontrollierte Substanzen. Wurden im Zeitraum von 2000 bis 2005 noch 48 Tonnen Kokain beschlagnahmt, so habe die aktuelle Regierung von 2006 bis 2010 mehr als 120 Tonnen sichergestellt. Ohne DEA und in nur vier Jahren hat sich die Konfiszierungs-Quote mit 60 Prozent mehr als verdoppelt.

Auch der Vorwurf, die MAS-Regierung schaue einer florierenden Kokain-Wirtschaft tatenlos zu, hält der Wirklichkeit nicht stand. Verbuchte die FELCN in Kooperation mit der DEA insgesamt 28.219 »Operationen«, so wurden seit dem Morales-Antritt Anfang 2006 exakt 58.478 Einsätze gezählt. Wurden davor 35 Drogenlabors und 9696 Kokain-Fabriken zerstört, waren es 57 Labors und 23.920 Fabriken.

www.blickpunkt-lateinamerika.de

Vielmehr sorgt die DEA, neben der Regulierung und Überwachung des Drogenmarktes, für die nötige Desinformation der Bürger. Es soll der Anschein bestehen bleiben, die Behörde könnte den Drogenmarkt nur deshalb nicht nennenswert bekämpfen, weil die "Drogenmafia" zu immer ausgeklügelten Mitteln greifen würde.
Dies alles soll darüber hinwegtäuschen, daß der Großteil des organisierten Drogenhandels mit ganz normalen Transportmitteln bewerkstelligt wird. Und zwar unter der Obhut und den Augen staatlicher Institutionen.
Eine solche Aussage mag für den medial gebildeten Normalbürger erschreckend und unglaubwürdig klingen, doch ändert dies nichts an den Realitäten. Der Normalbürger ist in seiner grenzenlosen Naivität und Leichtgläubigkeit kein Maßstab für die Wirklichkeit. Der Normalbürger bezieht seine "Wirklichkeit" aus Serien wie Miami Vice*, aber nicht aus dem, was um ihn herum und auf seine Kosten geschieht.

Der schamlos offene Drogenhandel erreichte seinen Höhepunkt just zu der Zeit, als die Regierung der Vereinigten Staaten dem Drogenschmuggel den Krieg erklärt hatte und der amerikanische Vizepräsident und frühere CIA- Chef Bush zum Abschnittsbevollmächtigten für den Drogenkampf in Florida eingesetzt worden war. Und just über Florida liefen nun jahrelang die Drogenanlandungen der internationalen Kartelle...

Andreas von Bülow, ehemaliger Bundesminister und Staatssekretär des Innern, "Im Namen des Staates"

Es ist nun einmal kein Zufall, daß beispielsweise Afghanistan nun wieder nahezu die gesamte Opiumproduktion dieser Erde herstellt, obwohl es die damalige afghanische Taliban- Regierung bis 2001 schaffte, die Opiumproduktion zum völligen Erliegen zu bringen. 2001 ist übrigens das Jahr gewesen, in dem die NATO- Afghanistaninvasion begann. Das sind eben keine Zufälle, sondern Zusammenhänge.
Verwundert es da noch, daß in Afghanistan auch die DEA vor Ort ist? Mit anderen Worten: Was den Taliban gelang, bleibt der NATO, der CIA und der DEA verwehrt?

DEA feat. Entenhausen


.............

http://luzifer-lux.blogspot.com/2011/04/ecuador-aliens-beim-drogenschmuggel.htmlGeschrieben von lupo am 07.09.2011 um 23:28:

 

Zitat:
Original von freethinker
Albania to give seized property to families of drug victims

28/06/2010

TIRANA, Albania -- Interior Minister Lulzim Basha announced on Saturday (June 26th) that Albania will give property seized from drug traffickers to families with a drug victim at home. Marking International Day Against Drugs, Basha said that Albania's front against drugs involves all institutions. There are about 30,000 drug users in Albania, including 10,000 using heroin. (Top Channel, News 24, Ora News - 26/06/10)


Die wikileaks Dokumente belegen eindeutig, wie andere Fakten, das Lulzim Basha persönlich sich um die Freilassung von Drogen Bossen und Mördern bemühte um Wahlkampf Hilfe zuerhalten. Peinlicher geht es halt nicht mehr. Olldashi, Lulzim Basha, Enkeled Alibeaj, 3 PD Leute des Salih Berisha, welche direkt zur Top OK gehören.Geschrieben von lupo am 28.09.2011 um 13:46:

  RE: Sokol Kociu, Berbella und Frederik Durda

In Tirana wurde der Super Mafiosi Arjan Selimi hingerichtet, der 2007, an die USA ausgeliefert werden sollte, aber unter neuen Albaner Pass, natuerlich Immunitaet hatte, mit dem Salih Berisha Drogen Kartell, wo ja Sokol Kociu, bis zu seiner Verhaftung in 2001, die Top Rolle, auch fuer die Mafia PD Partei des Salih Berisha spielte.
Prominenten Killer und Kokain Boss Arjan Selimi (Armando Andoni - Freund von ?Inis Gjoni") , wurde in Tirana hingerichtet

Die Tropoje Dumm Mafia des Salih Berisha und die erneute Zerstörung des Albanischen Polizei Apparates

Arjan Selimi, der eigentlich in Haft sein sollte, wurde in Tirana erschossen. Seine Umtriebe, sind sogar auf wikileaks festgehalten. Kabllogrami ka kodin 06TIRANA578 dhe i përket majit të vitit 2006. Seit ueber 10 Jahren bekannt, die Umtriebe der US-Albanischen Mafia.

Sokol Kociu, hatte wenige Minuten vor dem Attentat, ein Meeting mit seinem alten Freund: Arjan Selimi, der vor dem FBI geschuetzt wurde und die dubiosen Salih Berisha Gestalten, sind sowieso als Justiz Minister seit 2005 eine Legende. Seine Freundin, eine der Albanischen Bar Saengerinnen, ist im 6 Monat schwanger: Inis Gjoni!

Ein typischer Mafia Boss, der auch den Kokain Import nach Albanien organisiert, u.a. mit US Fahrzeugen. Er war Eigentuemer der Firma "Kompas", der sogenannten US Investoren, welche alle Schrott sind in Albanien und aus krimimellen Immobilien Betrugs Mileau kommen, wie weitere Festnahmen beweisen. Bei den Anti Mafia Dossiers in Italien, ganz oben, wird die Gestalt gefuehrt.

Koçiu: Kafja e fundit me Selimin, para se ta vrisnin
Aktualitet e Mërkurë, Shtator 28th, 2011

Sokol Koçiu

Personat e fundit që kanë takuar Arjan Selimin vetëm pak sekonda para ekzekutimit të 38-vjeçarit me pesë plumba, kanë qenë avokati Sokol Koçiu dhe bashkëshortja e tij. Sipas Koçiut, Arjan Selimi ka shkuar vetë drejt pritës që i kishin ngritur atentatorët, duke ndjekur një person të dyshimtë, që e kishte parë tek qëndronte pranë lokalit ku ndodhi ngjarja. Për të ndjekur këtë person, që nuk i dukej i njohur dhe as i zonës, Arjan Selimi ka kaluar nga ana e pasme e pallatit, duke dalë rrotull e më pas pranë makinës së tij të parkuar poshtë pallatit, ku u ekzekutua me automatik. Sokol Koçiu u shpreh dje se vetëm pak sekonda pasi miku i tij ishte ngritur nga tavolina, janë dëgjuar të shtënat e armës, në një kohë që zona ishte e populluar kryesisht me fëmijë që luanin poshtë pallatit. Koçiu kishte krijuar një miqësi familjare me Arjan Selimin gjatë qëndrimit në Burgun e Vaqarrit, miqësi që vazhdonin ta ruanin ende. Ndërsa natën e ngjarjes, Selimi i kishte telefonuar mikut të tij për konsulencë juridike, duke qenë se dje ai kishte seancën gjyqësore të radhës në Gjykatën e Krimeve të Rënda. Ata janë takuar në lokalin që ndodhet në sheshin e pallatit ku banon Arjan Selimi dhe partnerja e tij Inis Gjoni, pasi duke qenë se 38-vjeçari ishte me ?arrest shtëpie?, nuk lëvizte shumë larg nga zona ku banonte. Koçiu me bashkëshorten dhe Selimi janë ulur për të pirë një kafe rreth një orë e gjysmë para se të ekzekutohej në pritën që i ishte ngritur poshtë shtëpisë. Nga mënyra se si është kryer vrasja, plumbat e shpërndarë në mure e xhamat e pallatit, për Koçiun ka shumë mundësi që autorët të jenë amatorë. Por, sipas tij, vrasja e Selimit nuk mund të ketë lidhje me të

Arjan Selimi dhe Inis Gjoni gjatë një feste

......
?Kompas?, vrasja e kapos për pazaret e drogës
Hetimet për ekzek-utimin e Arjan Selimit janë përqendruar në një pistë kryesore mbi trafikun e drogës, aktivitet për të cilin 37-vjeçari ishte arrestuar në vitin 2004. Policia e kryeqytetit ka dyshime të forta se 37-vjeçari mund të kishte rinisur këtë aktivitet edhe pas daljes nga burgu. Ndonëse i mbajtur në burg për më se 5 vjet, hetuesit dyshojnë se Arjan Selimi sapo ka dalë nga qelitë, nuk e ka pasur të vështirë të rivendosë kontaktin e bashkëpunimin me ?linjat? e trafikut, pjesë e të cilave kishte qenë para vitit 2004, kur u arrestua si anëtar i bandës së njohur me emrin ?Kompas?. Për këtë arsye, ai mbahej në vëzhgim nga Policia e Rendit dhe agjentë të Antidrogës. Burime të rezervuara thanë se lëvizjet dhe bisedat e Selimit ishin thuajse të kontrolluara nga policia. Si rezultat i kësaj është arritur të zbardhet edhe telefonata e fundit (thirrje hyrëse) në celularin e tij. Të njëjtat burime thanë se pak minuta para se të ekzekutohej në pritë, Selimi është telefonuar nga një person (mashkull) dhe është pyetur nëse kishte mbërritur mirë dhe Arjan Selimi ishte përgjigjur ?Po, kam mbërritur mirë?. Kjo ka qenë biseda e fundit që Arjan Selimi kishte kryer me telefonin e tij. Grupi hetimor ka kërkuar zbardhjen e tabulateve telefonike, për të zbuluar më shumë të dhëna rreth personit që i ka telefonuar, pasi mund të ndihmojnë në zbardhjen e ngjarjes.
ATENTATI
Dy minuta para se Arjan Selimi të qëllohej me breshëri poshtë pallatit ku banonte, një furgon policie ka kaluar pranë zonës ku ndodhi ngjarja, pasi duke qenë me ?arrest shtëpie?, lëvizjet e Selimit monitoroheshin e madje duhej të ruheshin nga policia. I njëjti furgon policie ka shkuar i pari në vendin e ngjarjes, sapo ka dëgjuar të shtënat e armës, por nuk ka arritur në kohë për të ndaluar autorët. Burime nga Policia thanë se efektivat që vëzhgonin zonën ku banonte Selimi, kishin parë 3 ditë rresht një makinë të dyshimtë, që qëndronte dhe lëvizte përreth pallatit 8-katësh. Një automjet i zi me targa të huaja, ku dyshohet të kenë qenë autorët mbrëmjen e së hënës kur ndodhi krimi. Arajan Selimi u vra në një pritë, ku 2 persona të armatosur e kanë qëlluar me armë zjarri, të tipit ?Kallashnikov?, duke e lënë të vdekur në vend. Nga plumbat është plagosur edhe 20-vjeçari Klevis Kola, që sipas Policisë ka qenë kalimtar i rastësishëm dhe po shkonte drejt një bilardoje në pronësi të tij, që ndodhet pranë pallatit. Selimi është qëlluar të paktën 20 herë, nisur edhe nga gëzhojat e gjetura në vendin e ngjarjes, ndërsa 5 prej plumbave e kanë goditur në qafë, kokë e në këmbë, duke i shkaktuar vdekjen e menjëhershme. Plumbat, rreth 20 copë, kanë goditur fasadën e pallatit dhe xhamat, ndërsa pesë prej tyre prekën trupin e Arjan Selimit.
HETIMI
Grupi hetimor ka ngritur si pistë kryesore dyshime se vrasja e Arjan Selimit është kryer për shkak të konflikteve të mundshme që shkaktohen nga trafiku i drogës. Nisur nga këto dyshime ka nisur hetimi në lidhje me grupet rivale të tij, ose të personave të dyshuar që mund të jenë pjesë e trafikut të lëndëve narkotike. Burime nga grupi hetimor nuk përcaktuan nëse konfliktet e mundshme të Selimit i përkasin të kaluarës apo janë aktuale. I cilësuar si dëshmitari kryesor i ngjarjes, i plagosuri Klevis Kola është marrë në pyetje në Spitalin Ushtarak, ku vazhdon të mjekohet nga dy plagët që ka në trup, por nuk ka dhënë asnjë detaj të rëndësishëm për hetimin. Mësohet se i plagosuri ka deklaruar që nuk ka arritur të shohë asgjë për shkak të errësirës.

Origjina e akuzave ndaj ?Kompas?
Një dosje e dërguar fillimisht në Prokurorinë e Fierit në vitin 2003 e më pas e transferuar tek Prokuroria e Krimeve të Rënda në janar 2004, ka qenë origjina e akuzave që u bënë ndaj Arjan Selimit dhe anëtarëve të organizatës së drejtuar prej tij. Dosja kishte ardhur nga Antimafia italiane dhe tregonte për një grup shqiptarësh shumë aktivë dhe të fuqishëm në trafikimin e sasive të mëdha të drogës nga Shqipëria në drejtim të Italisë. Prokuroria shqiptare e filloi hetimin bazuar në dosjen italiane dhe më pas, në qershor arrestoi tetë persona.

Lidhja me Inisin
Arjan Selimi, i cili që nga viti 2002 kishte një raport intim me Inis Gjonin, në pranverën e vitit 2011 kurorëzoi këtë lidhje me një ceremoni fejese në Tiranë. Prej shtatë muajsh, regjisorja e njohur Inis Gjoni ishte shtatzënë me Arjan Selimin dhe priste lindjen e fëmijës. Ndërkohë, i akuzuari për trafik droge ndodhej në masën e arrestit në shtëpi, pas kthimit të dosjes për rigjykim nga Gjykata e Lartë.

Gati pushimi i gjyqit ndaj 38-vjeçarit
TIRANE ? Dje ka qenë seanca e radhës ndaj Arjan Selimit në Gjykatën e Krimeve të Rënda, Shkalla e Parë, në Tiranë. Seanca ka nisur normalisht, mirëpo në gjyq ka munguar avokati i Arjan Selimit, të pandehurit tashmë të vdekur, pas atentatit me armë zjarri ndaj tij. Prokurori i çështjes relatoi dje në gjykatë se sipas informacioneve të bëra të ditura botërisht, i akuzuari në këtë proces, shtetasi Arjan Selimi, rezulton se ka gjetur vdekjen. Prokurori theksoi se veç informacioneve të publikuara në median elektronike dhe të shkruar në lidhje me ngjarjen, organi i akuzës nuk ka ende ndonjë dokument apo akt ligjor për konfirmimin e vdekjes. Prokurori tha se i ka kërkuar mjekësisë ligjore dhe njësisë përkatëse bashkiake, shkresat zyrtare në lidhje me vdekjen e Arjan Selimit. Pas konfirmimit të këtij fakti, dosja penale ndaj tij duhet të mbyllet, pasi ligji parashikon pushimin e akuzave nëse personi vdes. Për këtë, gjykata ka shtyrë seancën në pritje të paraqitjes së dokumenteve nga prokuroria. Arjan Selimi po rigjykohej në shkallën e parë të Krimeve të Rënda, pasi gjykata e Lartë rrëzoi dënimin me 16 vjet të dhënë më parë ndaj tij për trafik droge. Ka qenë pikërisht administrimi i dëshmisë së Inis Gjonit, shkak i rikthimit të dosjes në Shkallën e Parë nga gjykata e Lartë e cila gjeti shkelje në proces.

Në 2007, Shqipëria refuzoi ekstradimin e Selimit në SHBA
Arjan Selimi ka qenë person i kërkuar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe pala amerikane ka kërkuar ekstradimin e tij nga Shqipëria, mirëpo një kërkesë e tillë është rrëzuar nga Gjykata e Tiranës më 11 maj 2007. Armand Andoni kërkohej në Amerikë për shkak se ishte kapur me 1 mijë kile drogë në Miçigan dhe ishte arratisur, pasi u lirua me kusht nga gjykata. Në këtë kohë, prokuroria e përgjithshme paraqiti para gjykatës kërkesën e palës amerikane për ekstradimin e shtetasit Armand Andoni (Arjan Selimi). Sipas dosjes së ardhur nga SHBA, ai akuzohej se kishte kryer veprat penale ?bashkëpunim për mbajtje me qëllim shpërndarjeje dhe shpërndarje marijuane, kokaine, si dhe lëndë të tjera të kontrolluara?, ?mbajtje me qëllim shpërndarjeje të marijuanës?, ?shpërndarje të kokainës?, ?veprimtari të vazhdueshme kriminale?. Gjykata e Tiranës, pasi shqyrtoi kërkesën e prokurorisë, refuzoi ekstradimin duke u bazuar në nenin 491 pika 1, germa c, të Kodit të Procedurës Penale, ku thuhet: Nuk mund të jepet ekstradimi, kur personi që kërkohet ka kryer një vepër penale në Shqipëri. Gjykata përmend se në këtë kohë, Arjan Selimi akuzohej nga Prokuroria e Krimeve të Rënda për trafik droge, nga vendi ynë drejt Italisë. I akuzuari për trafik droge ishte arrestuar nga Policia e Shtetit më 23 qershor 2004, bazuar në një urdhër arresti të nxjerrë nga Prokuroria e Krimeve të Rënda.

ETLEVA DELIA

http://www.panorama.com.al


Forensoftware: Burning Board 2.3.6, entwickelt von WoltLab GmbH